Arabuluculuk döneminde ilk gün başvuru sayısı 250'ye ulaştı!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı için yürürlüğe giren arabuluculuk dönemi bugün resmi olarak başladı. İlk günden itibaren ise başvuru sayısı 250'ye ulaştı.
Arabuluculuk döneminde ilk gün başvuru sayısı 250'ye ulaştı!

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sorunların çözüme kavuşabilmesi amacı ile arabuluculuk dönemi başlatılmıştı. Adalet Bakanı tarafından yapılan açıklamalara göre Adalet Bakanı Tunç tarafından "1 Eylül itibarıyla zorunlu arabuluculuk dönemi başlıyor. Kat mülkiyeti davaları da zorunlu arabuluculuk kapsamında. 1 ay içinde uzlaşma sağlanırsa mahkemeye gidilmeyecek. Tabii anlaşmak zorunda değil taraflar. Yargı yolu açık kapatılmıyor. Anlaşma sağlanabilirse konu dostane bir şekilde çözülmüş olacak. Kira miktarını da konuşabilirler iki taraf istedikten sonra yüzde 25 sınırı da aşılabilir. Buradaki yüzde 25 sınırı şudur ev sahibi kiracısına yüzde 25'in üzerinde bir kira artışını dikte edemez. Eğer kiracı ile kiralayan anlaşıyorsa o ayrı bir konu. Süre ortaya koyabilir tahliye taahhütü ile ilgili konu var." şeklinde yapılan açıklamalar ile bu kapsamda arabuluculuk kapsamındaki faaliyetler de aktarıldı.

İLK GÜNDEN BAŞVURU SAYISI 250'YE ULAŞTI!

Konu ile ilgili bugün İstanbul Adalet Sarayı'nda yer alan arabuluculuk bürosunda sabah mesai saatinden itibaren 250 başvuru geldiği öğrenildi. Kira anlaşmazlıklarının çözülebilmesi için yapılan başvuru sonucunda taraflara sistem tarafından 3 hafta süre tanındığı ifade edildi. Bu süreç içerisinde arabulucular ile anlaşma sağlanamaması halinde toplamda 4 hafta içerisinde dava açılacağı öğrenildi. Önümüzdeki günlerde bu başvuruların daha da artabileceği ifade edilmiş oldu.