Bakan Ersoy açıkladı! Her isteyen artık evini kiraya veremeyecek yasal düzenleme yolda

Bugün Gazeteci Candaş Tolga Işık tarafından yapılan sosyal medya paylaşımında Airbnb'lere yasal düzenlemenin getirileceği öğrenildi.
Bakan Ersoy açıkladı! Her isteyen artık evini kiraya veremeyecek yasal düzenleme yolda

Alternatif konaklama olarak bilinen Airbnb'ler hakkında kritik gelişme! Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yapılan yeni açıklama ile artık kiralamalara yeni bir yasal düzenin getirileceği öğrenilmiş oldu.

Tv100 programcısı Gazeteci Candaş Tolga Işık, bir araya geldiği Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından Airbnb'ler hakkında yeni bir gelişmeden bahsettiğini ifade etti. Bu gelişmenin sonucunda ise artık her isteyenin evini kiraya veremeyeceği şeklindeydi.

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI!

Konu ile ilgili Candaş Tolga Işık tarafından sosyal medyada yapılan paylaşımda " Az önce Bakan Mehmet Nuri Ersoy ile konuştum, "Ekim'de Airbnb'ler için yasal düzenleme geliyor. Artık her isteyen evini Airbnb olarak kullandıramayacak. Dünyadaki uygulama nasılsa bizde de o şekilde olacak. " dedi." şeklindeki ifadeler ile artık yasal düzenleme sonucunda her isteyenin evini Airbnb olarak kullandıramayacağı öğrenilmiş oldu.

1 Ekim 2023 tarihinde açılacak olan Meclis'te bu konunun da gündeme geleceği ifade edildi. Uygulamaya ne zaman geçileceği konusunda ise henüz net bir bilgi yok.

AİRBNB NEDİR?

Kısaca Airbnb, gittiğiniz herhangi bir şehirde veya ülkede, size belirli bir süre boyunca ya evini açan ya da evin tamamını kiraya veren ev sahiplerinin olduğu bir konaklama uygulaması olarak tanımlanmaktadır. Fakat Ekim ayında yapılacak olan bu yeni düzenleme sonucunda ise kişilerin artık istedikleri gibi konaklama için evlerini kiraya veremeyecekleri öğrenildi.