Bakan Özahaseki'den kentsel dönüşüm açıklaması geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından bugün son dakika kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalara yer verildi.
Bakan Özahaseki'den kentsel dönüşüm açıklaması geldi!

Bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından bugün yapılan son açıklama ile birlikte deprem bölgelerindeki konutlarda gelinen son nokta açıklandı. Van ilinde bundan tam 12 sene önce meydana gelen deprem felaketini anmak amacı ile yapılan bu açıklamalarda o zamandan bu zamana kadar yaşanan değişikliklerden bahsedildi. 7,2 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından yapılan kentsel dönüşüm hakkında konuşuldu.

2 MİLYON 200 BİN BAĞIMSIZ BÖLÜMÜN DÖNÜŞÜMÜ TAMAMLANDI!

Özhaseki tarafından Türkiye genelinde 2012'den bugüne 2 milyon 200 bin bağımsız bölümün dönüşümünü tamamladıkları ifade edilirken bununla birlikte 400 bin bağımsız bölümün dönüşümünün de devam ettiğinden bahsedildi.

Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda "Bu anlamda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde kentsel dönüşüm çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Ülkemiz genelinde, 2012'den bugüne 2 milyon 200 bin bağımsız bölümün dönüşümünü tamamladık. 400 bin bağımsız bölümün dönüşümüne devam ediyoruz. Bugüne kadar Bakanlık olarak kentsel dönüşüm projelerine 480 milyar lira değerinde kaynak sağladık. Türkiye Yüzyılı'nın sağlam, güvenli, Sıfır Atık uyumlu, iklim dostu şehirlerini vatandaşlarımızla el ele vererek inşa etmekte kararlıyız." şeklinde açıklamalara yer verildi.

Tüm bunların yanı sıra 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından da 11 ilde deprem konutlarının yapıldığı, yapımı telsim edilen konutlarının da Kasım ayı itibariyle vatandaşlara teslim edileceği Bakan Özhaseki tarafından daha önce yapılan açıklamalarda da duyurulmuştu.

Haber Editörü