Bakan Özhaseki açıkladı! TOKİ konutlarında yüzde 25 indirim yapılacak

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yapılan son dakika önemli açıklamalar yapıldı.
Bakan Özhaseki açıkladı! TOKİ konutlarında yüzde 25 indirim yapılacak

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki bu akşam katıldığı TRT Haber canlı yayınında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmalarında kira artışları, deprem konutları gibi konuların yanı sıra TOKİ konutları için yapılacak yüzde 25 indirimden de bahsedildi.

DEPREM KONUTLARI YAPILMAYA DEVAM EDİYOR!

6 Şubat tarihinde depremden etkilenen 11 kent için yapımı süren 200 bin konutun yapımına başlandığını ifade eden Bakan Özhaseki, "TOKİ çok güçlü bir kurum, son depremde de sınavı geçti. TOKİ'nin de kapasitesi 60-70 bin civarında bir yılda. TOKİ'ye şimdi diyoruz ki '850 bin konutu yap'. Bu kolay bir iş değil. Bulabildiğimiz yerlere alt yapı yaparak yeri konutlar planlıyoruz. Vatandaşlarımızın bir kısmı yerinde dönüştürmek istiyordu. Kredi ve hibe şeklinde planlarımızı yaptık. Yerinde başlayanlar da çok oldu. Ama hala bazı şehirlerde hala yıkımlar devam ediyor. Ağır hasarlı binalar var. Bunlar zor işler ama altından biz kalkacağız. Şehirlerin merkezlerini de yapmak istiyoruz. Meydanlar sembolik yerlerdir. Buralarda da inşaat yapıyoruz. İnşallah bir iki sene içinde şehirlerimizi ayağa kaldırmak istiyoruz." dedi.

KONUT YAPIMINDA 4 KIRMIZI ÇİZGİ!

Bu süreç içerisinde en çok gündeme gelen konulardan biri de deprem konutlarının gerekli olan maddelere uygun olup olmadığı konusuydu. Bu sürece ilişkin de açıklama yapan Özhaseki, "Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde defalarca kırılma oldu. 1939 Erzincan, Tosya, Niksar, Bolu, Adapazarı, Gölcük depremleri bu hat üzerinde kırıldı. İkinci hat Malatya'dan Adıyaman'dan geçerek Akdeniz'e doğru iniyor. Bu enerji birikmesi belli zaman aralıklarında oluyor. Ülkemizde 3 tane fay hattı var. Bizim konut ve iş yerlerimizi depreme dayanıklı yaparsak hiçbir korku yaşamadan atlatabiliriz. Fay hattının geçtiği yerlere imar yaptırmayacağız. İkinci olarak dere yatakları var. Dere yataklarına ev yaparsanız belanızı beklersiniz, buralara da ev yapılmayacak. Birçok yerde de sıvılaşmadan dolayı yıkılan binaları gördük. Buna da izin vermeyeceğiz. Mimarlık ve mühendislik hizmetlerinde sıfır tolerans uygulanacak. Doğaya karşı savaş açarsak kesinlikle yeniliriz. Bu kırmızı çizgilere uymazsak maalesef üzülürüz." şeklinde açıklamalarda bulundu.

TOKİ KONUTLARINA YÜZDE 25 İNDİRİM!

Son olarak 2022 senesinden önce alınacak olan konutlara ilişkin ise "2022 haziranından önce yapılan konutlar için yakında arkadaşlarımız kampanya başlatacaklar. Borcunu peşin kapatmak isteyenlere yüzde 25 indirim yapılacak." diyerek vatandaşlara indirim müjdesinde bulundu.