Bakan Özhaseki Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında deprem konutlarının teslim tarihini açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki bugün yaptığı açıklamalarda deprem konutlarının teslim edileceği tarihi açıkladı.
Bakan Özhaseki Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında deprem konutlarının teslim tarihini açıkladı!

11 ilin etkilendiği Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından önce enkaz kaldırma çalışmaları yürütüldü. Şehirleri yeniden ayağa kaldırmak için yapılan bu çalışmalar sonucunda ise 'Yerinde Dönüşüm Projesi' kapsamında TOKİ önderliğinde konutların inşa edilmeye başlandığı duyuruldu.

Yapılan bu açıklamaların ardından ise deprem bölgesinde olan vatandaşlar tarafından bu konutların ne zaman teslim edileceği merak konusu oldu. Bakan Özhaseki konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

KONUTLARIN TESLİM EDİLECEĞİ TARİH AÇIKLANDI!

Bakan Özhaseki tarafından milyonlarca vatandaşın merak ettiği deprem konutları hakkında, "İçeride de büyük bir mücadele veriyoruz. 6 Şubat'ta 9 saat arayla 7'nin üzerinde iki deprem. 18 tane ilimiz etkilendi. 14 milyon insanımız zarar gördü, 680 bin konut yıkıldı, 170 bin de iş yeri yıkıldı. Oralarda neredeyse 4 tane daha Kayseri yapılması lazım. Bu hasarın altından kalkmak kolay değil. İlk günden itibaren cumhurbaşkanımız, bakanlarımız, valilerimiz ayaktaydı, herkes iş başındaydı. Çok şükür şimdi de yaraları sarmak adına 200 binden fazla ihale yaptık. Konutlar zaten bitmek üzere, önümüzdeki aydan itibaren depremzede vatandaşlarımıza vereceğiz. Bir taraftan 'Yerinde dönüşüm projesi' başlattık, bir taraftan meydan projelerine başladık. Oradaki kardeşlerimiz yurtlarına kavuşup huzurla evlerine oturuncaya kadar gece gündüz demeyeceğiz, çalışacağız" şeklinde açıklama yapılara önümüzdeki aydan itibaren konutların verilmeye başlanacağı ifade edildi.

BELEDİYE BAŞKANI DA AÇIKLAMIŞTI!

Tüm bunların yanı sıra Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay tarafından da “İnşallah kısa zaman içerisinde konteyner kentlerdeki depremzede vatandaşlarımızı bu konutlara almaya başlayacağız. Önümüzdeki aydan itibaren başlayan konut teslimatları Mart sonuna kadar devam edecek. Dulkadiroğlu ilçemizde şuanda faaliyeti devam eden 4 bin 200 konut Mart sonuna kadar bitirilmiş olacak. Yerleştirmeler yapıldıktan sonra yeni toplu konut alanlarında da yeni konutların inşaatına başlanarak belirli bir periyotta tüm depremzede kardeşlerimizin tamamının depremde görmüş oldukları zararlarını telafi ederek yeni yuvalarına kavuşturmak için bütün gücümüz ile çalışmaya devam edeceğiz. Hummalı çalışmalar neticesinde inşallah Kahramanmaraş ve Dulkadiroğlu’muz depremden önceki günlerine tekrar kavuşacak. Bundan dolayı da cumhurbaşkanımıza deprem sürecinde vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde ifadeler ile konutların kısa süre içerisinde teslim edilmeye başlanacağı, Kahramanmaraş için de tüm konutların 2024 Mart ayında tamamlanmasının beklendiği açıklanmıştı.