Bakan Özhaseki'den 200 bin deprem konutu açıklaması!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından devam etmekte olan deprem konutlarına ilişkin açıklama yaptı.
Bakan Özhaseki'den 200 bin deprem konutu açıklaması!

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından devlet tarafından vatandaşların refah ve huzurunu sağlamak amacı ile konut çalışmalarını başlatmıştı. Yıkılan binaların ve şehirlerin yeniden ayağa kaldırılması için yapılan bu çalışmalar kapsamında deprem konutları inşa edilmeye başlandı. Konutların inşasına başlanmasının ardından devlet tarafından gerekli olan destekler sonucunda vatandaşların yaşanan kayıplarından ardından bir an önce evlerine geçmesi için çalışmaların yapılmaya başlandığı öğrenildi.

BAKAN ÖZHASEKİ AÇIKLADI!

Bugün sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki bölgede inşa edilecek 850 bin bağımsız birimden 200 bininin yapımının hızla sürdüğünü ifade etti.

Çalışmaların devam ettiğini "Deprem bölgesinde her bir vatandaşımız, yuvasına bir an evvel kavuşsun diye gecemizi gündüzümüze kattık. El birliğiyle, gönül birliğiyle güvenli, sağlam, sıfır atık uyumlu, iklim dostu yuvalarımızı ve iş yerlerimizi inşa edeceğiz." ifadeleri ile açıklamasının ardından Yerinde Dönüşüm projesinden de bahsetti.

Proje kapsamında kentsel dönüşüm için bu zamana kadar 226 bin 325 başvurunun yapıldığını açıkladı.

DEPREM KONUTLARI NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

Tüm bu açıklamaların yanı sıra vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konulardan biri de deprem konutlarının ne zaman teslim edileceği yönündeydi. Daha önce yaptığı paylaşımda bu konuya da değinen Bakan Özhaseki Hatay bazında yaptığı konuşmalarında şu şekilde ifadelere yer verdi;

"Hatay'ımızı eskisinden daha güçlü ayağa kaldıracağız!

Hatay'da;

220 bin 66 afet konutu,
34 bin 129 köy evi,
55 bin 677 depo-ahır ve iş yeri olmak üzere toplam 309 bin 872 bağımsız bölüm yapıyoruz.

Depremlerin ardından yapımına başladığımız 45 bin 186 afet konutu ve köy evimizin çoğunda kaba inşaatları tamamladık.

"Yerinde Dönüşüm" projemiz kapsamında Hatay'da başvurusu yapılan 93 bin 570 konut ve iş yeri için de vatandaşlarımızla el ele çalışmaya devam ediyoruz.

Hatay'da; yöresel ve yatay mimariye uygun, mahalle kültürünü yansıtan konutlarımızı Kasım ayında teslim etmeye başlayacağız inşallah."

Kasım ayı itibariyle başta Hatay olmak üzere diğer deprem bölgelerinde de deprem konutlarının teslim edilmeye başlamasının beklendiği öğrenilmiş oldu.

Haber Editörü