Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşümde yeni yasa açıklaması!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yapılan son açıklama ile birlikte kentsel dönüşüme ilişkin yasanın kısa süre içerisinde Meclis'e sunulacağı ifade edildi.
Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşümde yeni yasa açıklaması!

Bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Antakya ilçesi Serinyol Mahallesi'nde yapılacak TUSAŞ Serdar Demir Çocuk Evleri Sitesi'nin temel atma törenine katılım sağladı. Törende gündem hakkında pek çok önemli konuya değinen Özhaseki kentsel dönüşüm sürecinde yürürlüğe girecek olan yeni yasadan da bahsetti.

1-2 AY SONRA KONUTLAR TESLİM EDİLMEYE BAŞLANACAK!

Depremin meydana gelmesinin ardından hızlı bir şekilde kalıcı konut çalışmalarına başlandığını ifade eden Özhaseki, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak 200 binden fazla konutun inşaatına başladık. Sağda solda gördüğünüz toplu konutların emin olun hepsi, depremden 1 ay kadar sonra zemin etütleri yapılıp, bütün statik hesapları çözülerek, en güvenli ve önlemli şekilde işe başlamış konutlarımız. 1-2 ay sonra da bunları vermeye başlayacağız." diyerek yapımı süren konutların teslimi hakkında bilgi verdi.

YENİ YASA AÇIKLAMASI!

Daha önce de gündeme taşınan yeni yasa çalışması hakkında konuşan Bakan Özhaseki, yerinde dönüşüm projesine olan ilgiden bahsederek "En çok müracaat da dikkat ediyorum Hatay bölgesinden çıktı. 90 binden fazla kardeşimiz ve 15 bin civarında iş yeri sahibi de bize müracaat etti. Bunları desteklemeye devam edeceğiz. Yeni yasa hazırlığımız var, bugün yarın meclise inmek üzere. Orada da kentsel dönüşümü kolaylaştıran birtakım formülleri ortaya koyduğumuz gibi şimdiye kadar yaptığımız kentsel dönüşüm projelerinde engel olan ne varsa onu aşacağımız kuralları da getiriyoruz. İnşallah kısa süre içerisinde meclisten geçiririz." ifadeleri ile duyurdu.

KÖY EVLERİ 6-8 AY İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK!

Kısa süre içerisinde yapımı hakkında bilgilendirdiği köy evlerine ilişkin konuşan Bakan Özhaseki, "Sizler için uğraşıyoruz. Elimizde imkan neyse, gücümüz neye yetiyorsa, devletin bilgisi, birikimi, ortamı her neyse emin olun sizler için kullanmaya devam ediyoruz. Allah izin verirse köylerimizdeki çelik evleri birkaç ay içerisine bitireceğiz. Köylerimizde hiç kimsenin sıkıntısı olmayacak. Yeni bir modele geçiyoruz, yıkılan evleri çelikten yapacağız. 6-8 ay içerisinde binlerce köy evimizi yapıp hepsini teslim edeceğiz. Üniversitemizin binalarıyla ilgili Dünya Bankası ile anlaşmışlar, projelerini güçlendirme adına da Bakanlığımız yeniden işe başlayıp, elden geçirip, eski haline getirecekler. Biraz önce Sayın Valim eski stadyum yerini söyledi, 700'den fazla konuta da orada başlayacağız. İnşallah 2-3 sene içerisinde burada yine yüzler gülecek. Hatay eski haline gelecek, o canlılığına kavuşacak. Biz de bundan mutluluk duyacağız." açıklamaları ile konuşmasını tamamladı.