Bakan Özhaseki'den yerinde dönüşüm ve afet konutu açıklaması!

Deprem bölgesindeki il müdürlükleri ile bir araya gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, toplantının detaylarını aktardı.
Bakan Özhaseki'den yerinde dönüşüm ve afet konutu açıklaması!

Bugün deprem bölgesindeki il müdürleri ile bir araya gelen ve güncel durum ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yapılan bu görüşme sonrasında açıklamalarda bulundu. Toplantıda "Yerinde Dönüşüm" projesinin detaylarını konuştuklarını ifade eden Özhaseki, detaylarını anlattı.

Çalışmaların hızla devam ettiğine değinen Bakan Özhaseki, "Gözümüz de gönlümüz de deprem bölgesinde. Depremzede kardeşlerimiz için kaybedecek vaktimiz yok. 'Bugün günlerden pazar' demeden çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz" diyerek çalışmaların detaylarını şu şekilde aktardı;

KREDİ VE HİBE AÇIKLAMASI!

Yakın zamanda Resmi Gazete'den yapılan duyuru ile birlikte depremzede vatandaşlar için verilecek kredi ve hibelerin 750 bin TL'ye yükseltildiği öğrenilmişti. Bu konu ile ilgili ise Bakan Özhaseki, "Vatandaşlarımızın doğdukları yerlerden ve anılarından uzaklaşmadan bir an evvel yeni, sağlam, güvenli ve çevre dostu ev ve iş yerlerine kavuşmaları için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Yaptığımız hibe ve kredi miktarı artışlarıyla vatandaşımıza kolaylık sağlayarak ve hazırladığımız tip projelerle de destek vererek bir an önce güvenli yuvalarına yerleşmeleri için gayret ediyoruz. İnşallah afet bölgesinde dayanıklı, güvenli ve iklim dostu konutları en kısa sürede inşa ederek depremzede kardeşlerimize teslim edeceğiz." dedi.

TOKİ'MİZ EVLER İNŞA EDİYOR!

Deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırmak için devam eden çalışmalardan bahseden Bakan Özhaseki, "Deprem ülkesi olmanın getirmiş olduğu bir dezavantajı durmadan yaşıyoruz. Bilinen fay hatları var. Buralarda binlerce yıldır aynı yerde durmadan kırılıyor, bunu da bilerek bizim hareket etmemiz gerekiyor. Bunun için de durmadan çalışıyoruz, gayret ediyoruz. Sert zeminlerde, sağlam zeminlerde, tünel kalıp sistemiyle TOKİ'miz evler inşa ediyor." şeklinde açıklamalarda bulundu.