Bakan Tunç 1 Eylül'den itibaren arabuluculuk başvuru sayısını açıkladı!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından yapılan son dakika açıklaması ile birlikte 1 Eylül tarihinden itibaren Arabuluculuk için yapılan başvuru sayısı belli oldu.
Bakan Tunç 1 Eylül'den itibaren arabuluculuk başvuru sayısını açıkladı!

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıkların çözüme kavuşması için Adalet Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan Arabuluculuk sistemi hakkında merak edilenlerin artmasının ardından son sayı açıklandı. Geçirdiğimiz 1 aylık süreç içerisinde ev sahibi ve kiracılar tarafından arabuluculuk için toplamda ne kadar başvuru yapıldığı konusunda bilgilendirme Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından yapıldı.

BAŞVURU SAYISI AÇIKLANDI!

Konu ile ilgili merak edilenlerin artmasının ardından Bakan Tunç tarafından bir aylık süreçte gelen başvuru sayısı, "Özellikle kira uyuşmazlıklarıyla ilgili 1 Eylül'den itibaren artık dava açmadan önce taraflar arabulucuya başvurmak zorunda. Arabulucuda uzlaşamazlarsa, anlaşamazlarsa dava açabiliyorlar. Eğer arabulucuya başvurmadan dava açarlarsa davaları reddedilir. Bu kapsamda 1 Eylül'den itibaren arabulucuya başvuru sayısı kira davalarında 24 bin 925. Sonuçlanan anlaşma sayısı 1903. Açılan dava sayısı yani anlaşamadıkları için dava açan sayısı 1682.

Şu anda süreç devam ediyor. Bu 24 bin 925'in ne kadarı anlaşmayla sonuçlanacak onu önümüzdeki günlerde göreceğiz. Ama anlaşma sayısının, anlaşmama sayısından fazla olduğunu görüyoruz. Bu rakamlar, kiracı ve kiralayanın arabulucuda çoğunlukla anlaşabileceğini gösteriyor. 1903 kişi mahkemeye gitmeden, kiracı ve kiralayan belki uzun süren yargılamalarda yıpranmadan uzlaşarak, dostane şekilde, barışçıl yöntemle haklarına kavuşmuş oluyorlar. Bu da önemli. Net sayıları, özellikle bu 24 bin 925'in, bir ayda başvurulan bu sayının ne kadarının anlaşmayla sonuçlandığını önümüzdeki birkaç hafta içerisinde sizlere verebiliriz." şeklinde yapılan açıklamalar ile belirlendi.