Bakanlıktan deprem bölgesi için önemli açıklama! Fahiş fiyatlara müsaade edilmeyecek

Çevre Bakanlığı tarafından bugün yapılan son dakika açıklaması ile birlikte fahiş fiyatların önüne geçilmesi için çalışmaların yapılacağından bahsedildi.
Bakanlıktan deprem bölgesi için önemli açıklama! Fahiş fiyatlara müsaade edilmeyecek

Bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yapılan açıklamalarda hem deprem konutlarının ne zaman teslim edileceği hem de deprem bölgesinde yaşanan fahiş fiyatların önüne geçileceğinden bahsedildi. Konuya ilişkin canlı yayında yapılan açıklamaların yanı sıra sosyal medya hesabından da Hatay ilinde yapımı devam eden konutların son durumundan bahsedildi.

DEPREM BÖLGESİ İÇİN KONUT TESLİMLERİ BAŞLIYOR!

6 Şubat depreminin ardından hızlı bir şekilde yapımlarına devam eden deprem konutları hakkında bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki videolu paylaşımda gelinen son noktayı paylaştı. Bununla birlikte Özhaseki,

"Hatay'ımızı eskisinden daha güçlü ayağa kaldıracağız!

Hatay'da;

220 bin 66 afet konutu,
34 bin 129 köy evi,
55 bin 677 depo-ahır ve iş yeri olmak üzere toplam 309 bin 872 bağımsız bölüm yapıyoruz.

Depremlerin ardından yapımına başladığımız 45 bin 186 afet konutu ve köy evimizin çoğunda kaba inşaatları tamamladık.

"Yerinde Dönüşüm" projemiz kapsamında Hatay'da başvurusu yapılan 93 bin 570 konut ve iş yeri için de vatandaşlarımızla el ele çalışmaya devam ediyoruz.

Hatay'da; yöresel ve yatay mimariye uygun, mahalle kültürünü yansıtan konutlarımızı Kasım ayında teslim etmeye başlayacağız inşallah." şeklinde ifadeler ile deprem konutlarının Kasım ayında teslim edileceğini ifade etti.

FAHİŞ FİYAT ARTIŞINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesinde yaşanan fahiş fiyatlar hakkında "Afet bölgesindeki inşa süreçlerinin fahiş fiyat artışlarıyla aksamasına ve fırsatçılara asla müsaade etmeyeceğiz. Devletimiz gerektiğinde idari ve yasal düzenlemeleri de devreye alarak fırsatçılığın önüne geçmekte kararlıdır. Hiç kimse merak etmesin. Sağlam, güvenli ve iklim dostu evlerimizi en kısa sürede tamamlayıp afetzede kardeşlerimize teslim edeceğiz." ifadeleri ile bu konuya müdahalelerin olacağından bahsedildi.

Ticaret Bakanlığı tarafından da daha önce yapılan açıklamalarda bu konuda yoğun çalışmaların yapıldığından bahsedilmişti.

Haber Editörü