Bankaların Faiz İndirimi Konut Satışı Rakamlarını Yükseltecek, İnşaat Sektörü Hareketlenecek!

İnşaat sektörüne beklenen bahar konut kredisi faiz indirimi ile geliyor! Konut kredisi faiz oranları düştü, konuta talep yeniden arttı! Detaylar haberimizde!Uzun süredir yükselen konut kredisi faiz oranları nedeni ile büyük bir durgunluk yaşayan inşaat ve konut sektorü beklenen faiz indirimi haberi ile yeniden yükselişe geçmeye hazırlanıyor.
Bankaların Faiz İndirimi Konut Satışı Rakamlarını Yükseltecek, İnşaat Sektörü Hareketlenecek!

İnşaat sektörüne beklenen bahar konut kredisi faiz indirimi ile geliyor! Konut kredisi faiz oranları düştü, konuta talep yeniden arttı! Detaylar haberimizde!

Uzun süredir yükselen konut kredisi faiz oranları nedeni ile büyük bir durgunluk yaşayan inşaat ve konut sektorü beklenen faiz indirimi haberi ile yeniden yükselişe geçmeye hazırlanıyor.



Bekleyen Talep Alıma Yönelecek, Konut Satışları Artacak!



Konu hakkında açıklamada bulunan İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa söz konusu indirim haberinin ardından ev sahibi olmak isteyen kişilerin önündeki engelin kaldırıldığını duyurdu.



Ev sahibi olmak isteyen ancak yüksek konut kredisi faiz oranı nedeni ile bir türlü konut alımını gerçekleştiremeyen kişilerin gelen faiz indirimi müjdesi sonrası konut alımına başlayacağını belirten Aşa bu sayede konut satış rakamlarının artacağını belirtti.



Yapılan faiz indirimini değerlendiren Nizameddin Aşa “Emlak sektöründeki yüksek faiz önümüzdeki engeldi, çünkü yüksek faizden vatandaşlar alım tercihlerini erteliyordu.



500 bin limiti de güzel bir limit, şu anda piyasada 600-650 bin civarında alıcı kitlesi olduğunu düşüyoruz. Yılda 600-650 bin gibi bir alıcı kitlesi var. Konut kredisindeki sınır yüzde 1’e çıktığında piyasa sıkıntı yaşıyordu. Yüzde 1’lik sınır alta düştüğünde piyasada hareketlenme yaşanıyor. Bankaların verdiği bu karar piyasanın beklediği bir olaydı" dedi.



Emlak Piyasasının Önü Açılacak



Verilen faiz indirim kararının emlak sektörünün önünü açacağını belirten Aşa “Bu karar sektörde canlandırma getirecektir. Son beş yıla baktığınızda piyasa koşulları oldukça iyi; yüzde 30, yüzde 40, yüzde 50 gibi oranlarda düşüş var.Çok büyük değişiklikler beklemiyoruz. Bu yüzden faiz düşerse, fiyatlar aynı seviyede, kalırsa emlak piyasasının önü mutlaka açılacaktır" değerlendirmesinde bulundu.



Müteahhitler Konut Fiyatları İçin Kesinlikle Zam Yapmamalı!



Süreç konusunda müteahhitleri de uyaran Aşa “Bu konuda tek endişemiz, müteahhit firmaların yoğun talep karşısında fiyatları yükseltme eğilimine girmesi. Eğer böyle bir durum olursa emlak piyasasında faiz oranlarının düşmesi bir işe yaramaz.



Fiyatların mevcut haliyle kalması koşuluyla faizler düşerse piyasada çok büyük canlanma olacak" diyerek kesinlikle müteahhitlerin konut fiyatlarına zam yapmamasını ve fırsatçılığa soyunmamalarını istedi.



Emlak365.com