Bankaların Kredi Faiz Oranları Hakkında Konut Sektörü Taleplerini Sıraladı

Ekonomik verilerdeki bozulmayı sebep gösteren bankalar kredi faiz oranlarını hızlı bir şekilde yükseltirken ekonomik göstergelerde yaşanan iyileşme aynı hızla kredi indirimine neden olmadı.
Bankaların Kredi Faiz Oranları Hakkında Konut Sektörü Taleplerini Sıraladı

Ekonomik verilerdeki bozulmayı sebep gösteren bankalar kredi faiz oranlarını hızlı bir şekilde yükseltirken ekonomik göstergelerde yaşanan iyileşme aynı hızla kredi indirimine neden olmadı.

Bankalar en ufak bir olumsuzlukta rekor oranda arttırdıkları kredi faiz oranları için işler yolunda giderken ne yazık ki aynı hızla indirim yapmaya yanaşmıyor.



Son 1 aylık zaman dilimi içerisinde bankalar kredi faiz indirimi yapsa da yine de gelinen seviye ne yazık ki olması gereken seviyeden son derece yüksek bir noktada bulunuyor.



Döviz Kuru Düşüyor, Konut Kredisi Faiz Oranları Neden Düşmüyor?



Dolar kurunda yaşanan yükselişi neden gösteren bankalar kredi faiz oranları hakkında sürekli zam yapmaya devam ederken ne yazık ki döviz kurunda yaşanan düşüş aynı hızla düşüşe neden olmuyor.



Konu hakkında haber yapan Yeni Şafak Gazetesi yazarı Emine Açar sektörün önde gelen temsilcileri ile kredi faiz oranları hakkında görüştü. İşte o yorumlar...



Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz



“Bankaların da piyasa gerçeklerine göre hareket etmesi şart. Yapılan ufak çaplı düşüşler yeterli değil. Faiz piyasayı dengelemek adına yukarı çıkarıldı.Bu süreçte gerçekleşen iyileşmenin de kısa zaman içerisinde faizlere yansıması gerekiyor”



Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin



“Soğan stokçularına vurulan darbenin bir benzeri faizcilere karşı da uygulanmalı. Dolarda her geçen gün normalleşme gerçekleşiyor. Faizin de buna uyarlanarak normalleşmesi gerekiyor. Ama şimdiye kadar bunu göremiyoruz. Olması gereken oranlara göre iyileştirmelerin bir an önce yapılması.”



İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu



“Ekonomide alınan tedbirleri yakından takip ediyoruz. Zor günlerde Türkiye ekonomisine adeta kaldıraç görevi yapan inşaat sektörü yalnız bırakılmamalı. Bankalar da kredi faizlerini bir an önce aşağıya çekmeli”



KONUTDER ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas



“Bu yılın ekim ayında sadece 8 bin 65 adet konut banka kredisiyle alındı. İpotekli satışlarda 2017 yılının Ekim ayına göre yüzde 79 oranında azalış var. Bunun en büyük sebebi konut kredi faiz oranlarının aylık ortalama yüzde 2,5 sınırında olması. Elimizi değil gövdemizi taşın altına koyarak bankaların yapması gereken fedakârlığı, özveriyi gayrimenkul sektörü olarak bizler yaptık. Kendi oluşturduğumuz kişiye özel ödeme planları, peşin ve uygun faiz oranlarıyla senetli satışla konut alıcısına ve yatırımcısına finansmanı sağlamış olduk”



Android uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için TIKLAYINIZ



Twitter sayfamız için TIKLAYINIZ



Haber Kaynağı: Emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"