Başkan Mansur Yavaş'tan Metro Açıklaması: Ankara'da 4 Yeni Metro Hattı Projesinde Çalışma Başladı!

Ankara'nın en önemli ulaşım projeleri arasında yer alan metro projeleri hakkında son dakika açıklaması Başkan Mansur Yavaş tarafından yapıldı. Yeni metro hatları, nerelere metro yapılacak?
Başkan Mansur Yavaş'tan Metro Açıklaması: Ankara'da 4 Yeni Metro Hattı Projesinde Çalışma Başladı!

Başkent olmasına rağmen metro hattı uzunluğu dünya ortalamasının altında kalan Ankara'da yeni metro hatları için beklenen müjdeli haberi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yaptı. Dün akşam gerçekleştirilen Ankara Büyükşehir Belediyesi 3. Yıl Proje Töreni etkinliği öncesinde düzenlenecek olan konser programı öncesinde konuşma yapan Başkan Yavaş devam eden projeler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Belediye Başkanı olarak oturmuş olduğu koltukta geçen 3 yılın özetini çıkartan Başkan Yavaş, bugüne kadar açılışını yapmış oldukları projeler ve devreye almış oldukları hizmetleri tek tek sıraladı. Konuşmada öne çıkan en önemli başlıklardan biride Ankaralıların uzun süredir beklemiş oldukları metro projeleri oldu. Özellikle de Keçiörenlilerin beklediği aktarmasız Kızılay metrosu ve Esenboğa Havalimanı metrosu öne çıktı.

ANKARA'DA YENİ METRO HATLARI PROJELERİ NELER, NERELERE YENİ METROLAR YAPILACAK?

Dün yapılan konuşmasında beklenen metro hatları projelerine de değinen Başkan Yavaş "Dikimevi – Nato Yolu, Koru Metrosu Bağlıca - Yaşamkent Hattı, Keçiören - Forum Hattı, Kızılay-Dikmen hattı olmak üzere 4 ayrı Metro çalışması için harekete geçtik. Bakanlığın Havalimanı Metrosu için de bir an evvel harekete geçmesini diliyoruz" dedi.

Başkan Mansur Yavaş'tan Metro Açıklaması: Ankara'da 4 Yeni Metro Hattı Projesinde Çalışma Başladı!

4 yeni metro hattının Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağı ve 1 metro hattının ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılacağı ilan edilmiş oldu. Ankara'da havalimanına ulaşım açısından büyük önem taşıyan Esenboğa Havalimanı metro projesi ise bakanlığın uhdesine verilmiş oldu.