BDDK kararı açıkladı! Konut kredilerinde yeni dönem başlıyor

Bugün Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yayımlanan resmi karara göre ikinci kez ev sahibi olmak isteyen kişiler için yeni kısıtlamaların uygulanacağı ifade edildi.
BDDK kararı açıkladı! Konut kredilerinde yeni dönem başlıyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yeni karar açıklandı! Konut almak için kredi başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlar için yeni bir düzenlemenin getirileceği ifade edildi. Yapılan açıklamalara göre ikinci kez ev sahibi olmak isteyen kişilerin kullanmak istedikleri kredilere kısıtlamanın getirileceği öğrenildi. Konut fiyatlarının da son dönemde bir hayli artış göstermesinin ardından ise vatandaşlar tarafından getirilmesi planlanan bu kısıtlamanın detayları da merak konusu oldu.

İKİNCİ KEZ EV ALACAKLARA KREDİ KISITLAMASI!

BDDK'nın bugün resmi internet adresinden yapılan açıklamasına göre bundan böyle ikinci evini alacak olan vatandaşların yüzde 75 daha az kredi kullanacağı öğrenildi. Alınan bu karar kapsamında finansal istikrarın güçlendirilmesine dair alınan tedbirler ile birlikte ikinci ve daha sonrasında alınan konutlarda alım yapacak olan kişinin kendisinin, eşinin ya da 18 yaşından küçük çocuklarının en az bir konutu bulunması halinde konut kredisinin yüzde 75 oranında daraltılacağı öğrenildi.

KREDİ TUTARLARI BELLİ OLMAYA BAŞLADI!

Yapılan daraltılmalar sonucunda vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konulardan biri de kapsam dahilinde ne kadar kredi alınabileceği konusu oldu. Gelen açıklamalar sonucunda elde edilen hesaplamalara göre evin değerinin yüzde 22,5'i kadar kredi kullanılabileceği ifade edildi. Örneğin 5 milyonluk bir ev için 1 milyon 125 bin liraya kadar kredinin vatandaşlara verilebileceği açıklandı.

İLK KEZ EV SAHİBİ OLACAK KİŞİLERİ KAPSIYOR MU?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunca alınan bu yeni kararın ardından ilk kez konut sahibi olmak isteyen kişiler ise kararın kendilerini de kapsayıp kapsamadığını merak etmeye başladı. Bu çerçevede yayımlanan karara göre ise söz konusu bu kararın ilk kez konut alacak kişileri kapsamadığı yönündeydi. İlk kez konut sahibi olmak amacı ile kredi almak isteyen kişilerin herhangi bir şekilde kısıtlamaya maruz kalmadan, kredi oranlarında bir değişiklik uygulanmaksızın kredi alabileceği ifade edilmiş oldu.