Binasında asansör olanlar dikkat! Hemen yapmayanlara 34.400 TL para cezası kesilecek

Asansörlü binalar için son dakika açıklaması geldi. Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile asansör cezası açıklandı.
Binasında asansör olanlar dikkat! Hemen yapmayanlara 34.400 TL para cezası kesilecek

Binasında asansör olanlar dikkat! Hemen yapmayanlara 34.400 TL para cezası kesilecek - Kahramanmaraş depremi sonrası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından binalara yönelik denetimler artarken bu kapsamda asansör denetimleri de arttırıldı.

Apartman asansör yönetmeliği kapsamında resmi kurumlar tarafından oturduğu binada asansör olanlar için denetimler yapılırken bu denetimlerde uygulanacak olan para cezası da belirlendi. Konu hakkında açıklama yapan Makina Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca herkesi uyardı.

ASANSÖR YÖNETMELİĞİ 2023 YAYIMLANDI! KAÇAK ASANSÖR CEZASI CEP YAKACAK...

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca yapmış olduğu açıklamasında asansörü olan ve bundan sonra asansörlü olarak inşa edilecek olan tüm binaları yakından ilgilendiren bir düzenlemeyi haber verdi. Bundan sonra tüm binalarda asansör iç kapı yönetmeliği zorunluluğu getirildiğini belirten Atmaca yapılacak denetimlerde bunun kontrol edileceğini ifade etti.

asansor-manset.jpg

ASANSÖR KIRMIZI ETİKET, ASANSÖR MÜHÜR BOZMA CEZASI NE KADAR, KAÇAK ASANSÖR PARA CEZASI KAÇ TL?

Yeni yapılan asansörlerde asansör iç kabin cezası yapılırken ne yazık ki eski asansörlerin nerede ise tamamında asansör iç kapısı bulunmuyor. Bu asansörler artık yapılacak olan denetimlerde tespit edilerek hem kullanıma kapatılacak hem de kırmızı etiketle değerlendirilecek. Montaj tarihi ve kapasitesi ne olursa olsun yeni yönetmelik kapsamında artık kabin iç kapısı olmayan tüm asansörler kırmızı etiket ile değerlendirelecek.

Bu asansörler için 2023 yılında geçerli olmak üzere 34 bin 404 TL para cezası uygulanacak. Rekor oranda açıklanan para cezası ile muhatap olmak istemeyen apartman sakinlerinin mutlaka asansörlerini kontrol ettirmeleri, belirlenen yönetmeliğe aykırılık bulunuyorsa bunu düzelttirmeleri gerekiyor. Yapılacak olan denetimde aykırılık olması durumunda asansör kullanıma kapatılacak. Bu nedenle asansörlerin rutin muayenelerine uyulması gerekiyor.