Bir İnşaat Şirketi Daha İflas Etti, Ev Sahibi Olmak İsteyen 5 Bin Kişi Mağdur Oldu!

Garanti Koza İnşaat firması tarafından hayata geçirilecek olan Koza Park konut projesi büyük ilgi görmüş, ilk olarak 2012 senesinde ön lansmana çıkan proje için 2015 yılında yapılması planlanmıştı. Esenyurt konut projeleri arasında yer alan projede teslim tarihi geçmesine rağmen sözleşme imzalayarak parasını ödeyen kişiler evlerini alamadı. Koza Park konut projesi son durum ne, Garanti Koza İnşaat iflas mı etti?
Bir İnşaat Şirketi Daha İflas Etti, Ev Sahibi Olmak İsteyen 5 Bin Kişi Mağdur Oldu!

Dönemin en çok ses getiren ön lansman çalışmalarından birine imza atılarak tanıtımı gerçekleştirilen Koza Park konut projesi ne yazık ki pek çok kişinin mağdur olmasına neden olmuştu.

2012 senesinde ön lansman çalışmaları yapılan ancak hiçbir zaman resmi lansmanı yapılmayan ve Garanti Koza İnşaat tarafından hayata geçirilecek olan Koza Park konut projesi kapsamında 7 blokta yükselecek toplam 2 bin 344 adet konut üretilecekti.

KOZAPARK KONUT PROJESİ SON DURUMU NE, EVLER TESLİM EDİLECEK Mİ?

Tek bir blokta 700 dairenin yer aldığı projede sorunlar yaşanmaya başlandı. 2012 senesinde ön lansmanı yapılan, 2015 senesinde çalışmalara başlanan ve 2017 senesinde teslim edileceği açıklanan projede ev alan kişiler ev sahibi olmak yerine dert sahibi oldu.

Konut satış sözleşmesi imzalayan ve ödemelerini yapan pek çok kişi evlerini teslim alma tarihi geldiğinde karşılarında muhatap bulamadı. Konut mağdurlarından biri de ünlü oyuncu Özge Özpirinççi olmuştu. 2 sene boyunca evini almak için bekleyen ancak evini bir türlü teslim alamayan Özprinççi sonunda sorunu yargıya taşımış ve dava açmıştı.

Projede yaklaşık 5 bin kişinin mağduriyet yaşadığı belirtilirken 7 blok halinde yükselen 1+1 daire, 2+1 daire, 3+1 daire, 4+1 daire ve 5+1 dairelerden alan kişiler 2020 senesinde projeye kredi veren ve hatalı ekspertiz işlemi yapıldığını iddia ettikleri Akbank ile Garanti Koza İnşaat firmasını mahkemeye vermişlerdi. Edinilen bilgilere göre Garanti Koza İnşaat iflas etti. İflas haberi ile beraber mağduriyet yaşayan 5 bin kişinin izleyeceği yeni yol haritası da merak konusu oldu.