Bugün tapu daireleri açık mı? 1 Mayıs'ta tapu işlemi yapılır mı?

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle çok sayıda vatandaş resmi kurumların açık olup olmadıklarını merak ediyorlar. Tapu ve Kadastro Müdürlükleri bugün açık olur mu? Tapu işlemi yaptırmak isteyenler bugün işlemlerini yapabilirler mi?
Bugün tapu daireleri açık mı? 1 Mayıs'ta tapu işlemi yapılır mı?

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü veya halk arasında işçi bayramı olarak bilinen bugün resmi tatil olup olmadığı sorgulanıyor. Buna bağlı olarak resmi kurumlarda çalışma olup olmadığı araştırılıyor. Özellikle de Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinin bugün açık olup olmayacağı merak ediliyor. Bugün tapu işlemi yapılabilir mi? Tapu müdürlükleri bugün açık olacaklar mı? 

1 MAYIS RESMİ TATİL Mİ?

Yapılan uygulamaya göre 1 mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle 1 gün resmi tatil oluyor. 1 Mayıs 2023 Pazartesi günü itibariyle de tüm Türkiye'de bugün resmi tatil uygulaması yapılıyor. Kamu kurum ve kuruluşları resmi tatil günlerinde çalışmadıkları için bugün de mesai yapılmıyor. 1 günlük resmi tatilde kapalı olması gereken tüm kurumlar kapalı oluyor. Devlet dairelerinde de işlem yapılmasına imkan sağlanmıyor. 

BUGÜN TAPU DAİRELERİ HİZMET VERİYOR MU?

Tapu ve Kadastro Müdürlükleri vatandaşların en yoğun şekilde hizmet aldıkları kamu kuruluşlarının başında geliyor. Tapuda herhangi bir işlem yapmak isteyen vatandaşlar 1 Mayıs için sorgulamalar yapıyorlar. Bugün 1 Mayıs nedeniyle resmi tatil olduğundan dolayı Tapu ve Kadastro Müdürlükleri de hizmet veremiyorlar. Tamamen kapalı olacak olan Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinde işlem yapmak isteyenlerin yarın sabahtan itibaren hizmet alabilecekleri bildirildi. 

Öte yandan internet üzerinden yapılabilecek tapu işlemleri kullanıma açık olmaya devam ediyorlar. Tapu devri gibi işlemler internet üzerinden yapılamasa da çeşitli sorgulamaları vatandaşlar gerçekleştirebilecekler. Ayrıca noterler de kapalı olacağı için tapu işlemlerinin noter üzerinden farklı bir şekilde yapılmasın ada imkan sağlanmayacaktır.