Çocuğu olmayan üvey annenin mirasçıları kimlerdir?

Son dönemde miras paylaşımında merak edilenlere bir yenisi daha eklendi. Çocuğu olmayan üvey annenin mirasından kimlerin faydalanabileceği merak konusu oldu.
Çocuğu olmayan üvey annenin mirasçıları kimlerdir?

Yasal olarak miraslardan kimlerin faydalanabileceği hakkında merak edilenlerin artmasının ardından son dönemde en çok araştırılan konulardan biri de çocuğu olmayan bir üvey annenin mirasçılarının kimler olabileceğiydi. Konuya ilişkin merak edilenlerin artmasının ardından yasal olarak kimlerin mirasçı olabileceği açıklandı.

YASALARA GÖRE ÜVEY ANNENİN MİRASÇISI KİM OLABİLİR?

Öncelikle bir kişinin mirasçı olabilmesi için yasalara göre kan bağının bulunması gerekmektedir. Bu nedenle üvey annenin üvey çocuklarının mirasçı konumuna gelebilmesi için ancak belirlenen şartın sağlanması gerekmektedir. Bu şart ise tek bir istisna durumdan oluşmaktadır. O da kan bağı bulunmasa da üvey çocukların nüfusta üvey annenin üzerine yazılmış olması gerekmektedir. Ancak bu şekilde çocuklar mirastan pay alabilmektedir.

Peki nüfusa kayıtlı değilse? Olası bir durumda eğer çocuklar üvey annelerinin nüfusuna kayıtlı değilse mirasın kalacağı belli başlı kişiler bulunmaktadır. İlk olarak üvey annenin eşinin hayatta olup olmadığına bakılmaktadır. Eğer eş hayatta ise mirasının bir kısmı eşe verilir. Fakat eş de hayatta değilse bu defa mirastan faydalanabilecek olan kişiler üvey annenin kendi anne ve babasıdır. Anne ya da babanın hayatta olmaması halinde ise yasal olarak mirasçılar kardeşleri olmaktadır.

Kardeşlerin de hayatta olmamaları halinde ise o kardeşlerin çocukları yani yeğenleri mirastan faydalanabilmektedir. Yani yasalara göre bakıldığı zaman kan bağı olmayan kişiler bahsedilen tek bir istisna durumunun dışında mirastan pay alma hakkında sahip olamazlar.