Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı, İstanbul Yeni Havalimanı Adı Belli Oldu!

Yapıldığı ilk günden bu yana adı büyük bir merak konusu olan İstanbul Yeni Havalimanı ismi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı, İstanbul Yeni Havalimanı Adı Belli Oldu!

Yapıldığı ilk günden bu yana adı büyük bir merak konusu olan İstanbul Yeni Havalimanı ismi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Detaylar haberimizde...

İstanbul'un 3. Havalimanı olarak inşa edilen İstanbul Yeni Havalimanı için belirlenen isim tüm ısrarlı sorulara rağmen bir türlü ilan edilmemişti.



Bugün dünyanın pek çok yerinden gelecek olan üst düzey yetkilinin katılacağı dev bir açılış töreni ile hizmete girecek olan İstanbul 3. Havalimanı ismi de resmi olarak ilan edilmiş oldu.



İstanbul 3. Havalimanı İsmi Ne Oldu?



Resmen ilan edilmeden önce yeni havalimanı için Atatürk Havalimanı, Recep Tayyip Erdoğan Havalimanı, Sultan Abdülhamid Han Havalimanı ve Mevlana Havalimanı isimleri en çok telaffuz edilen isimler olmuştu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmış olduğu açıklama ile yeni havalimanı ismini resmen ilan etti. İstanbul Yeni Havalimanı adı " İstanbul Havalimanı" oldu.



Yeni İstanbul Havalimanı Nerede?



İstanbul Havalimanı dış hatlar giden yolcu katında düzenlenen özel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu ile ilk fazı hizmete açılan İstanbul 3. Havalimanı inşaatı 2015 yılında başlamış ve 7/24 vardiyalı çalışma ile birinci faz açılışı cumhuriyetin 95. yıl kutlamalarına yetiştirilmişti.



İstanbul Havalimanı Birinci Fazı Açıldı!



Düzenlenen açılış töreni ile İstanbul 3. Havalimanı birinci fazı hizmete girmiş oldu. Birinci faz A ayağı ile beraber bir pist, iki terminal ve hava trafik kontrol binası ile otopark tamamlanarak hizmet vermeye başladı. Diğer fazların da kademeli olarak açılması bekleniyor.



3 .Havalimanı tam kapasite ile çalışmaya başladığında yıllık 200 milyon yolcu kapasitesi ile çalışmaya başlayacak. Toplam 4 fazdan oluşacak olan dev projede bugün açılacak olan birinci faz yıllık 90 milyon yolcu kapasitesi ile hizmet verecek.



İstanbul Yeni Havalimanı 2. faz açılışı ise 2020 yılında hizmete girecek. 3. Faz açılışı 2022 yılında yapılacak olan İstanbul 3. Havalimanı tam kapasite ile 4. fazın tamamlandığı 2028 yılında yolcu taşıma hizmeti sunacak.



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"