Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem konutlarının teslim tarihini açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan son açıklama ile birlikte deprem konutlarının teslim edileceği tarihin belirlendiği ifade edildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem konutlarının teslim tarihini açıkladı!

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan son dakika açıklaması ile birlikte 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından yapılan 200 bin konutun vatandaşlara ne zaman teslim edileceği öğrenildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen deprem konutu yapım çalışmaları ile birlikte vatandaşlara teslimlerinin ne zaman yapılacağı hakkında merak edilenler arttı. Depremin etkilediği 11 ili yeniden ayağa kaldırma çalışmaları kapsamında bugün son dakika bilgilendirme Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılmış oldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURDU!

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Recep Tayyip Erdoğan, "Birikimleri, tespit ve tedbirleriyle şuramıza destek verecek herkese teşekkür ediyorum. Komisyonlarda yapılan çalışmaların kentsel dönüşüm çalışmalarımıza ışık tutacağına inanıyorum. Kanun düzenlemelerinde Şura'daki çalışmalardan yararlanacağız. Vatandaşlarımızdan beklentimiz kentsel dönüşüme destek vermesidir.

Biliyorsunuz ülkemizin deprem haritasında belirli fay hatları var. Uzun yıllar boyunca depremle ilgili çalışmalar bu haritalara göre yürütüldü. Ancak son zamanlarda bu haritalarda görünmeyen yerde deprem meydana geldi. Artık ülkemizin tamamını deprem bölgesi kabul ederek çalışmaları yürütmemiz gerekiyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 680 bini konut, 170 bini ticari olmak üzere 850 bin bağımsız bölüm kullanılamaz hale gelmiştir." şeklinde açıklamalar ile birlikte inşası tamamlanan konutların da haftaya teslim edileceği öğrenilmiş oldu.

1 SENE İÇERİSİNDE TESLİM EDİLECEK!

Son olarak 200 bin deprem konutunun vatandaşlara ne zaman teslim edileceği hakkında ise "Şu ana kadar afet bölgesinde 200 bin konutun inşasına bilfiil başladık. Amacımız temeli atılan her konutu hak sahibine bir yıl içerisinde teslim etmek." diyerek en geç 2024 yılı sonunda konutların teslim edileceği öğrenildi.