Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Canlı Yayında Son Dakika Kanal İstanbul Açıklaması Geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan televizyonda canlı yayımlanan Gündem Özel programına katılarak önemli açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Canlı Yayında Son Dakika Kanal İstanbul Açıklaması Geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan televizyonda canlı yayımlanan Gündem Özel programına katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Son dönemde en çok konuşulan konular arasında yer alan İstanbul boğazı hakkında da açıklamada bulunan Erdoğan, Kanal İstanbul neden gerekli? sorusuna yanıt verdi....

Son dönemin en çok tartışılan konusu olarak öne çıkan Kanal İstanbul projesi hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.



KANAL İSTANBUL NEDEN GEREKLİ, NEDEN YAPILMALI?



Kanal İstanbul projesini mutlaka yapacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan projeyi YİD modeli ile yapamazlarsa bile milli bütçe ile yapacaklarını dile getirdi.



Tüm dünyada adından söz ettirecek önemli bir projeye imza atacaklarını belirten Erdoğan



KANAL İSTANBUL SON DURUM CUMHURBAŞKANI AÇIKAMASI: KANAL İSTANBUL İHALESİ YAPILACAK!



Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında yapmış olduğu açıklamasında "Bu projeyi Belediye Başkanlığım zamanından yaptık. Başkaları yapmadı. Türkiye'de havalimanını yaptık. Berlin Havalimanı 17-18 yıl oldu hala bitiremediler.



Ve onlar orada bizim başarımızı tartışıyor. Dünyadaki tüm kanalları incelettik. Boğaz bizim için hukuki haklarımızı bile kullanamadığımız bir hattır. Boğaz'da çevre noktasında bir sıkıntı yaşayabilir miyiz. Yaşabiliriz. Bizim bunu Boğaz'dan kurtarmamız lazım.



Kanal İstanbul'u yapalım ki İstanbul'a yeni güzellikler katsın. Bizim kontrolümüz altında olan bir kanal olsun. Bu güzellik İstanbul'umuza ayrı bir güzellik katacaktır ve biz bunun için adımı attık. Bu proje birilerini rahatsız ediyor. Ülkede bir dikili ağaçları yok. Biz inşallah bu projeyi yapacağız.



Yap işlet devret ile müşteri bulduk bulduk. Olmazsa devlet bütçesi ile burayı yapacağız. Diğer ülkelerle görüşmelerimiz de var. Gerekli adımları atacağız. Kanal İstanbul projesi yapılması en az 6-7 yılı bulur. Dünyada adından bahsettirecek bir proje" diyerek Kanal İstanbul'u mutlaka yapacaklarını bir kere daha vurguladı.



Emlak365.com