Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emlak piyasasında denge açıklaması!

Son dönemde gündemde en çok yer alan konular arasında olan emlak piyasası hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emlak piyasasında denge açıklaması!

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emlak sektörü için önemli gelişmeleri vatandaşlara aktardı.

EMLAK SEKTÖRÜNDE DENGE SAĞANACAK!

Uzun süredir konut ve kira fiyatlarında yaşanan bu artışın nedenleri konuşulurken devlet tarafından araya girilerek çözümler üretilmeye başlanmıştı. Durum bu şekilde olunca da uygulanan yeni adımların emlak piyasasına olan etkileri konusunda da açıklamalar gelmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan uzun süredir üstünde durulan konut ve kira fiyatlarında denge sağlanması konusunda "Daha geçen aya kadar en fazla eleştiri konusu olan otomobil piyasasında fiyatlar yavaş yavaş stabilize oluyor. Emlak ve kira piyasası da yakında dengeye kavuşacaktır. Özellikle bazı ürünlerde tamamen açgözlülükten kaynaklanan fahiş fiyat balonu söndükçe milletimiz daha çok rahatlayacaktır. İhracat, istihdam ve yatırımlar noktasında zaten bir sorunumuz yok. Emeklilerimizden gelen serzenişlerin farkındayız. İnşallah bu konuda da gereken adımları yıl sonuna kadar atacağız. Üniversiteli gençlerimize ve ev hanımlarına meydanlarda verdiğimiz tüm sözlerin arkasındayız. İnşallah onları da tek tek yerine getireceğiz." dedi.

BAKANDAN AÇIKLAMA GELDİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte emlak sektörü adına konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "İnternette ilan sitelerinde fiyat şişirme manipülasyonları birçok sektörde can yakıyor. Bu ilanlar konusunda yönetmelikler çıkardık, bu ilanlarla alakalı ağır cezai müeyyideler uygulayacağımız yönetmelik değişikliği yaptık. Bunların etkisini görmeye başladık. Otomotiv piyasasında ikinci elde yüzde 10-15'e varan düşüşler var. Birinci elde artık stoklar ortaya çıkarılmak zorunda kalındı. Emlak sektöründe de uzun bir süredir fiyatlarda aşırı bir şişme yok. Diğer gıda ve marketlerle alakalı da yoğun denetimlerimizi yapıyoruz." diyerek bu anlamda çalışmaların yürütüldüğü öğrenildi.