Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan konut ve kira sektöründe fahiş fiyatlara ceza açıklaması!

Bugün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından fahiş konut ve kira fiyatlarına ilişkin açıklamalara yer verildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan konut ve kira sektöründe fahiş fiyatlara ceza açıklaması!

İki hafta aranın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nda konut ve kira fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalar yapıldı.

FAHİŞ FİYATLARA CEZA AÇIKLAMASI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bugün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından da fahiş fiyatlar ile ilgili "Türkiye'ye ilişkin büyüme tahminlerin düzenli olarak yükseltilmesi doğru istikamette gittiğimizi gösteriyoruz. Otomotiv sektörü ile ilgili getirdiğimiz yılbaşına kadar uzattığımız pazarlama, satış, ilan sınırlamamalarının etkisi giderek daha fazla hissediliyor. Otomotiv piyasasında yaşanan spekülatif fiyat artışları ortadan kalkmaya başladı. Bu kapsamda stokçuluk yapan, haksız fiyat uygulamasına giden firmalar ve şahıslara idari para cezası kesildi. Rekabeti bozucu faaliyet yürüttüğü tespit edilen 139 firma 2 milyar 105 milyon lira cezaya maruz kaldı. Şimdi benzer uygulamayı gayrimenkul piyasasında devreye alıyoruz. Konut ve kira sektöründe adil, dürüst, özenli, makul şekilde hareket etmeyerek kişi ve kurumlara ağır yaptırımlar getiriyoruz. Fiyat yükselttiği tespit edilen firmalar bunun bedelini ağır cezalar ödeyecekler. Aldatıcı ve yanıltıcı reklam yapan firmalar, etiket ile kasası üzerinde fiyat farkı bulunan işletmeler üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Bu tür yollara tevessül edenlere 215 bin lira ceza yazıldı." şeklinde açıklama geldi.

TİCARET BAKANLIĞI CEZALARI DUYURMUŞTU!

Bugün Ticaret Bakanlığı tarafından internet üzerinden verilen ilanlara verilen cezalara ilişkin "İlan platformlarında verilen satılık emlak ilanları inceleme altına alınmıştır. 1 Eylül tarihinden bu yana verilen satılık emlak ilanlarında ilanın yayımda olduğu dönemde ilan fiyatında yüzde 100 ve üzeri artış yaparak piyasayı ve serbest rekabeti bozan ve tüketicileri mağdur eden 545 kişiye Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmeliğin 14 üncü maddesindeki “taşınmaz ticaretiyle iştigal edenler haksız ve hukuka aykırı davranış ve ticari faaliyetlerde bulunamaz” hükmüne aykırı faaliyetleri nedeniyle kişi başına 100.000 TL olmak üzere toplam 54.500.000 TL para cezası verilmesine karar verilmiştir." şeklinde açıklamalara yer verilmişti.