Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sosyal konut projesi açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan son açıklama ile birlikte sosyal konut projeleri hakkında bilgilendirme yapıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sosyal konut projesi açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalara göre deprem bölgesindeki sosyal konutlar hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

ORTA VADELİ PROGRAMI TANITTI!

İlk olarak merak edilenlerin artmasının ardından Orta Vadeli Program hakkında "3 yıllık dönemin sonunda cari işlemler açığının yüzde 4'ten yüzde 2 civarına inmesini öngörüyoruz. Programdaki iyileşmenin devamıyla ve yapısal dönüşüm sürecinin meyvelerini vermesiyle ileride cari işlemler fazlasına da ulaşacağız. OVP'de uygulayacağımız politika sepetiyle, enflasyon sorununu ülkemizin gündeminden kaldıracağız. Para, maliye ve gelirler politikalarında eş güdümle hareket edilecek, enflasyon ataletini gidermeye yönelik adımlar atacağız. Makro ihtiyati politikalarda sadeleşmeye gidilerek ekonomik dengeleri bozucu ve enflasyonu besleyen tüketim artışlarını önleyeceğiz. Yatırım, istihdam, üretim ve ihracata dayalı büyüme politikalarıyla fiyat istikrarı odaklı olarak reel sektörü destekleyen finansman imkanı sağlayacağız. Tüketici aleyhine uygulamalar ile rekabeti sınırlayıcı fiyatlama davranışlarını ve haksız kazancı önlemeye yönelik düzenleme ve denetimleri uygulamaya koyacağız. Konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirerek dar gelirli vatandaşların konuta erişim imkanını artıracağız. Yeni, yenilenebilir ve yerli enerji kaynakları ile arz güvenliğini garanti altına alacak adımlar atmaya devam edeceğiz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

SOSYAL KONUT PROJELERİ HAKKINDA AÇIKLAMA YAPILDI!

Merakla beklenen deprem bölgesi hakkında ise Erdoğan, "Tüketici aleyhine uygulamalar ile rekabeti sınırlayıcı fiyatlama davranışlarını ve haksız kazancı önlemeye yönelik düzenleme ve denetimleri uygulamaya koyacağız. Konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirerek dar gelirli vatandaşların konuta erişim imkanını artıracağız. Yeni, yenilenebilir ve yerli enerji kaynakları ile arz güvenliğini garanti altına alacak adımlar atmaya devam edeceğiz." dedi.