Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı! Konut arzının arttığını göreceğiz

Canlı yayında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz konut sorununa ilişkin de konuştu.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı! Konut arzının arttığını göreceğiz

Bugün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Habertürk ve BloombergHT ortak canlı yayınında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Hem ekonomi konusunda vatandaşların merak ettiklerine yanıt veren Yılmaz, hem de son dönemde en çok gündemde yer alan konut fiyatları hakkında düzenlemelerden bahsedildi. Fiyat artışlarının ardından meydana gelen sorunları çözmek için çalışmaların başlatıldığını ifade eden Yılmaz, bununla birlikte konut arzının da artırılmasının önemli olduğu konusunda ifadelere yer verdi.

KONUT ARZINI ARTIRMAK GEREKİYOR!

Yaptığı açıklamalarda kira artışını engellemek amacı ile bazı sınırların yapıldığını ifade eden Yılmaz, "Bir taraftan sınırlamalar getirdik. Örneğin 'Yarısı Benden' programı açıklandı. Bütçeye 78 milyar lira ayrıldı, önümüzdeki dönemlerde sorunlarını çözmüş olanlardan, buralarda birtakım çalışmalar yapacağız. Yerel yönetimlerle daha fazla arz üretmeye dönük çaba içinde olacağız. Konut arzını belli bir noktaya taşımak durumundayız. Burada en önemli mesele arzı artırmak diye düşünüyorum. Uygun maliyetlerle bugünkü demografimize de uygun şartlarla konut arzını önümüzdeki dönemde daha fazla artırmak durumundayız. Burada yeni çalışmalar yapılıyor. Yeni yöntemler, yeni yaklaşımlar. Özellikle arsa üretme, kamu-özel işbirliği üzerinde ilgili kurumlarımız kafa yoruyorlar. Önümüzdeki dönemde konut arzının arttığını göreceğiz.

Bir taraftan deprem konutları zaten arzı arttırıyor diğer taraftan sosyal konut programları var. Buralara da belli arsalar tahsis edilmiş durumda. Belediyelere burada çok iş düşüyor. Anadolu'da sanayiyi daha fazla geliştirmemiz lazım." dedi.