Dar ve orta gelirliler için konut seferberliği yolda!

Konuta erişimin oldukça zorlaştığı bu son dönemde bakanlık tarafından yeniden harekete geçildi! Orta ve dar gelirli vatandaşlar için konut seferberliğinin başladığı duyuruldu.
Dar ve orta gelirliler için konut seferberliği yolda!

Büyükşehirler başta olmak üzere 81 ilde konut fiyatları büyük bir yükselişe geçmişti. Bu yükselişin ardından ise vatandaşlar tarafından konutlara erişim oldukça azaldı. Hem konut fiyatlarının hem de kira fiyatlarının artmasının ardından ev arayan vatandaşlar mağdur durumda olduklarını dile getirdi. Bu konuda ise kısa süre içerisinde hükümet harekete geçti. Hem kira fiyatlarının düşürülmesi için hem de konut fiyatlarının düşürülmesi için çalışmalara başlandığı öğrenildi.

81 İLDE KONUT VE KİRA FİYATLARI İÇİN KRİTİK SÜREÇ BAŞLADI!

Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda ilk olarak kira fiyatlarının düşürülmesi için yüzde 25 zam sınırı getirilmişti. Ardından yakın zamanda konut fiyatlarına da müdahale edebilmek amacı ile para cezalarının da gündeme getirileceği öğrenildi. Hatta yakın zamanda para cezalarının verilmeye başlandığı hakkında da bilgilendirme geldi.

Bundan kısa bir süre önce de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından "Uygun maliyetlerle konut arzını artırmak durumundayız. Arsa üretme, kamu-özel işbirliği üzerinde ilgili kurumlarımız kafa yoruyorlar. Önümüzdeki dönemde konut arzının arttığını göreceğiz" şeklinde açıklama geldi. Bu açıklama sonucunda konut arzının artırılmasına yönelik ne gibi çalışmaların yapılacağı merak konusu oldu.

KİRA ÖDER GİBİ EV SAHİBİ OLUNACAK!

Sabah'ın haberine göre; bu aşamada dar ve orta gelirli vatandaşların hedef kitle olarak belirleneceği ifade edildi. Yakın zamanda açıklanan Orta Vadeli Program'ında konut seferberliği konusunda değinilmişken, vatandaşlara kira öder gibi konut sahibi olunabileceğine yönelik projeler sunularak konuta erişimin daha da artmasının amaçlandığı ifade edildi.

KREDİ DESTEĞİ DE YOLDA!

Tüm bunların yanı sıra 180 ay vade ve yüzde 1.20 faiz oranı gibi vatandaşların cebini rahatlatacak olan imkanlar ile vatandaşlara konut alımlarında kredi desteğinin verileceği açıklandı. İlk kez konut alımlarında yapılacak olan bu desteklerde devletin destekleyici yönünün daha da artacağı öğrenilmiş oldu.