Demir ton fiyatları 750 dolara düştü! Dolar 16 TL'ye çıktı indirim sınırlı oranda kaldı

Demir ton fiyatlarının satış rakamları düşerken dolar kurunun yükselmesi indirimlerin TL bazlı fiyatlandırmada sınırlı kalmasına neden oldu. İnşaat sektörü için demir ton fiyatlarında son rakamlar...
Demir ton fiyatları 750 dolara düştü! Dolar 16 TL'ye çıktı indirim sınırlı oranda kaldı

Emlak sektörünün bel kemiği konumunda olan demir ton fiyatları için beklenen haberler üst üste gelmeye başladı. 980 Dolar seviyesini gören demir ton fiyatları son günlerde gelen indirim haberleri ile 750 Dolar seviyesinde çekildi. 250 Dolarlık bir indirim olurken bu fiyatların Türkiye'de satış rakamlarına nasıl yansıdığı merak ediliyor.

Dolar kurunun orta vadede 12.50 TL bandından 16.00 TL sınırını aşmasıyla birlikte indirimler sınırlı oranda hissedildi. İşte sektör içinden gelen son haberler ile şehirlere göre ton fiyat rakamlarına dair tablo.

DEMİR TON FİYATLARINDA SINIRLI ORANDA İNDİRİM

Günlük demir satış rakamlarına bakıldığında, Mayıs ayının son haftasında bir ton demirin fabrikalardan 750 Dolar ile 780 Dolar arasında bir rakamla satışa çıkarıldığı görülüyor. Dolar kurunun gün içerisinde 16.00 TL sınırını aşması nedeniyle beklenen fiyat indirimleri fiyatlara yansımadı. Sektörden gelen haberlerde ise firmaların günlük ihtiyaç kapsamında demir alışverişi yaptıkları belirtildi.

Şehirlere Göre Fiyat Listesi

Ankara'da ince inşaat demiri bir ton fiyatı 14 bin 800 TL, bir ton kalın demir 14 bin 400 TL

İstanbul'da ince inşaat demiri bir ton fiyatı 14 bin 530 TL, bir ton kalın demir 14 bin 330 TL

İzmir'de ince inşaat demiri bir ton fiyatı 14 bin 250 TL, bir ton kalın demir 14 bin TL

Karabük'te ince inşaat demiri bir ton fiyatı 14 bin 500 TL, bir ton kalın demir 14 bin 100 TL

İskenderun'da ince inşaat demiri bir ton fiyatı 14 bin 350 TL, bir ton kalın demir 14 bin TL

DEMİR TON FİYATLARINDA NELER BEKLENİYOR?

Rusya Ukrayna savaşı ve tedarik zincirinde oluşan sorunlar nedeniyle büyük sıkıntıya giren demir üretimi yaz aylarıyla birlikte tüm bu sorunları atlattı. Demir ton fiyatlarında önümüzdeki süreçte dolar kuruna bağlı değişimler izlenecek.