Deprem bölgesinde 11 bin konteyner iş yeri teslim edildi!

Depremin yaşandığı günden bu yana devam eden konteyner çalışmaları ile ilgili yapılan açıklamaya göre teslim edilen toplam konteyner sayısının belirlendiği ifade edildi.
Deprem bölgesinde 11 bin konteyner iş yeri teslim edildi!

6 Şubat tarihinde meydana gelen iki büyük deprem felaketinin ardından depremden etkilenen 11 ili yeniden ayağa kaldırmak için çalışmalara başlanmıştı. Bu çalışmaların yanı sıra yapılan kalıcı konutlar ile birlikte deprem bölgesinde vatandaşların hayatlarını devam ettirmesi ve ekonomik faaliyetlerini sürdürmesi için AFAD tarafından konteynerler kurulmaya başladı.

Hem yaşamlarına devam edebilmesi için yaşayacakları konteynerler kurulurken hem de iş konteyner iş yerlerinin yapımlarına başlandı. Bu kapsamda kurulan konteynerlerin esnaflara da tamamlandıktan sonra teslim edildiği ifade edildi.

11 BİN KONTEYNER TESLİM EDİLDİ!

Yapılan çalışmalara göre planlama kapsamında 14 bin 135 iş yeri konteynerden 8 ay içerisinde 11 bin bini tamamlanarak esnaf vatandaşlara teslim edildi. Bu çerçevede konteynerler kent yerleşkesi içerisinde veya yakınında konumlandırılarak elektrik tesisatı dahil olmak üzere tüm altyapı da hazırlandı. Berber, terzi ve lokanta gibi pek çok iş yerleri AFAD tarafından yapımı tamamlanarak aynı gün dahil olmak üzere teslim edildiği, istihdama deprem bölgesinde de kazanım sağlandığı öğrenildi.

Her biri 24 metrekare olan bu iş yerlerinin 11 il genelinde bakıldığı zaman hala yapılması beklenen 2 bin 834 iş yeri konteynerinin bulunduğu öğrenildi.

HATAY İLİNDE KONTEYNERLERİN YÜZDE 60'I TAMAMLANDI!

Deprem felaketinden en fazla etkilenen illerden biri olan Hatay iline bakıldığı zaman kentin 30 farklı noktasında yapılması beklenen 5 bin 841 iş yerlerinin 3 bin 521'i teslim edilerek toplamda yüzde 60'ının yapımının tamamlandığı öğrenildi. Bu çerçevede açıklamalarda bulunan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, depremlerde ağır hasar alan Hatay'da devlet millet el ele vererek atılması gereken adımları attıklarını ve yaraların hızla sarılmaya çalışıldığı ifade edildi.