Deprem uzmanı 7,9 büyüklüğünde deprem geliyor diyerek il il uyardı!

Japon deprem uzmanı tarafından yapılan son açıklama ile birlikte 7,9 büyüklüğünde depremin yaşanabileceği konusunda peş peşe açıklamalar yapıldı.
Deprem uzmanı 7,9 büyüklüğünde deprem geliyor diyerek il il uyardı!

Bugün Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki tarafından Türkiye'de deprem riskinin daha fazla olduğu bölgeler açıklandı. 6 Şubat tarihinde 11 ili birden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Marmara bölgesinde de depremin yaşanabileceği bu nedenle de gerekli olan önlemlerin alınmasının önemli olduğu öğrenilmişti. Bu konuda çalışmalara devam edilirken Marmara bölgesi için Moriwaki tarafından açıklama geldi. Yapılan açıklamalarda tek tek bölge şeklinde deprem riskinin çok olduğu ilçelerden de bahsedildi.

İSTANBUL KENTSEL DÖNÜŞÜMÜNE DEVAM EDİLMELİ

Olası bir Marmara depremine karşı fay hatları üzerinden incelemelerin yapılması ile birlikte İstanbul için daha önce yaşanan 1999 depremini örnek gösterdi. "99 depreminde de bunu gördük. Buralarda sallantı çok oldu. Zemin yumuşak ise sıkıntı. Hatay kötü, neden? Zemin yumuşak olduğu için. Bu binalar yapışık ve hepsi 2000'den önce yapıldı. Bu binalarda çok hasar olacak" şeklindeki ifadeler ile bu depremin bir ders niteliğinde olmasının gerektiği, kentsel dönüşüm çalışmalarının da artırılmasının gerektiğinden bahsedildi.

RİSKLİ BÖLGELER AÇIKLANDI!

Özellikle de İstanbul'da yaşayan vatandaşlar tarafından olası bir deprem ihtimaline karşı hangi bölgelerin daha riskli olabileceği konusunda merak edilenler artmıştı. Konu ile ilgili Moriwaki tarafından "7.6, 7.9' kadar gidebilir diye ben söylüyorum. Deprem geliyor. 1 sene sonra, 1 ay sonra hatta 1 hafta sonra da olabilir. Riskin en yüksek olduğu bölgeler Atatürk Havalimanı, Zeytinburnu, Küçükçekmece, Avcılar, Büyükçekmece ve Fatih tarafında da yumuşak zeminler var. Anadolu Yakası'nda da Tuzla, Pendik, deniz kenarı tarafları" şeklinde yaptığı açıklamalara riskli olabilecek olan 7 bölgeyi de açıkladı.