Deprem uzmanı Naci Görür’den TOKİ konutları için kritik uyarı! Sakıncalı

İstanbul depremi hakkında uyarılar yapmaya devam eden deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür atılması gereken adımları açıklamaya devam ediyor.
Deprem uzmanı Naci Görür’den TOKİ konutları için kritik uyarı! Sakıncalı

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile birlikte İstanbul’da depreme dayanıksız olan binalar için yapılacak olan çalışmalar sonucunda kentsel dönüşüme gidileceği ifade edilmişti. Yapılan bu açıklamaların ardından ise konutların nasıl ilerleyeceği ve proje hakkında detayların nasıl olduğu TOKİ Başkanı Ömer Bulut tarafından açıklandı.

Yapılan açıklamalar sonucunda Kentsel Dönüşüm projesi hakkında bilgiler veren Bulut, İstanbul’da 27 ilçenin tamamında Kentsel Dönüşüm projelerinin devam ettiği ifade edildi. Nisan ayının sonuna kadar 200 bin hedefine ulaşılacağını ifade eden Bulut, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Yarısı Bizden kampanyasından bahsetti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMINDA EVLER AÇIKLANDI!

Yaptığı açıklama ile birlikte vatandaşları mağdur etmeden onların konut sahibi olmasının sağlanacağı öğrenilirken konutların nasıl olacağı konusunda ise “Zaten Cumhurbaşkanımızın olmazsa olmazından biri yatay şehirleşme. 300 bin konutu yatay şehirleşmeyle yaptık. Bu şehirler daha yaşanabilir şehirler olması için bizim kültürümüze de yakışan yatay mimari olması gerekecek. Zemin+5 katı geçmeyeceğiz. Bu kampanyayla birlikte şehrin merkezinde yapılacak konutların yapım süreci hızlanmış olacak. Yoğunluğu azaltacak konutlar için rezerv alanlar oluşturulacak.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

DEPREM UZMANI NACİ GÖRÜR SÜRECİ DEĞERLENDİRDİ!

İstanbul depremi hakkında yaptığı uyarılar ile sık sık gündeme gelen Naci Görür bu süreç hakkında yapılan uyarılar sonucunda hız kazanan çalışmalara yorumlarda bulundu. Bu tür uygulamalara hız kazandırmanın daha da doğru olduğunu ifade ederek “Arkadaşlar, Sayın Cumhurbaşkanımızı ve TOKİ Başkanımızı dinledim. İstanbul'daki yapı stokunun deprem dirençli hale getirilmesi için daha işlevsel bir yol seçmişler. KİPTAŞ da olduğu gibi, dönüşüm için vatandaşlar da başvurabilecekler. Ayrıca binanın dönüşüm masrafının yarısını da devlet veriyor. Bütün bunlar olumlu gelişmeler. Bu uygulamalara hız vermek gerekir.” şeklinde konulan Görür, eleştirilerde de bulundu.

“SAKINCALI” DEDİ

TOKİ Başkanı tarafından yapılan açıklamalarda inşaatların rezerv alanlarına yapılacağının açıklanmasının ardından konu hakkında eleştiride bulunan Görür, “Yalnız, TOKİ Başkanının konuşmasında rezerv alanında inşaatların yapılacağından ve yapılmakta olduğundan bahsetti. Bu sakıncalı. Deprem bekleyen kentte nüfus ve bina yoğunluğunu artırır. İstanbul'da artık imara müsaade etmemek lazım. Hükümetimizin deprem dirençli evler için bugün açıkladığı bu çalışma öncelikle İstanbul'da beklenen depremde çok ağır hasar alacak/çökecek 97 bin bina için yapılmalıdır.” şeklinde ifadelere yer verdi.