Deprem uzmanı orası kırılacak diyerek o fay hattına dikkat çekti!

Kahramanmaraş depremi 11 ilde asrın felaketi olarak anılan büyük bir yıkıma neden olurken depremin yarattığı etki ile pek çok fay hattı da hareketlenmişti. Bir sonraki büyük deprem nerede olacak açıklandı.
Deprem uzmanı orası kırılacak diyerek o fay hattına dikkat çekti!

Deprem uzmanı orası kırılacak diyerek o fay hattına dikkat çekti! Yaşanan büyük deprem felaketi ne yazık ki pek çok fay hattını da harekete geçirmişti. Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli olarak yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük deprem tam 11 ilde yıkıma neden olmuştu. 

Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş ilinin yanı sıra Adıyaman, Malatya, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Kilis, Osmaniye ve Elazığ illerinde de deprem yıkıma neden olmuştu. 46 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybettiği deprem felaketinin ardından ortaya çıkan enerji pek çok fay hattının da hareket geçmesine neden olmuştu. 

BİR SONRAKİ BEKLENEN BÜYÜK DEPREM NEREDE, NE ZAMAN OLACAK?

Deprem Uzmanı Süleyman Pampal yaptığı açıklamasında "Türkiye'nin önemli fayının orta kesimlerinden biri bu. Tuz Gölü fayı da yıkıcı Deprem yaratma kapasitesine sahip. Tuz Gölü'nün de doğu ucunda depremler oluyor. Maalesef bu Doğu Anadolu Fayı üzerinde yaşadığımız 3 depremin dışında bu. Bu farklı bir fayın üzerinde. Bundan sonra da olabilir. Bu büyüklükteki depremler ilk kez oluyor değil. Zaten deprem olma ihtimali olan bir yer burası. 7 ve üzerindeki depremler bu fay zonu üzerinde mümkün" diyerek Yedisu Fay hattının tehlikeli olduğunu belirtti. 

Pampal Marmara depremi için de açıklama yaparak "Marmara depremini tetikleme ihtimali yok. Kırılmaya hazır Yedisu fayı var, enerji biriktiriyor. Kırılacaksa orası kılır dedik, bunu söylemeye devam ediyoruz. Ama Marmara'yla hiçbir ilgisi yok" diyerek Yedisu fay hattına dikkat çekti. 

 NACİ GÖRÜR SON DEPREM YORUMU! DEPREMDE RİSK NEDİR?

Deprem hakkında yaptığı yorumlarla dikkat çeken Naci Görür son yaşanan depremlerin bazı fay hatlarının kırılmasına neden olduğunu belirterek "Bu nedenle Erzincan-Karlıova, Malatya, Adana, Kayseri ve Sivas yörelerinde bu tür depremler beklenebilir. Sevgiyle. Not: Sizleri bilgilendirmek amacıyla yazıyorum. Yoksa 'büyük deprem olacak, şu zamanda olacak' vb şeyler söylemiyorum. Benim beklentim olursa çoğunlukla küçük boyutlu depremlerin olacağıdır. Saygıyla" diyerek depremlerin önceden tahmin edilemez olduğunu belirtti.