Depremden etkilenen 5 ilde hasar tespit çalışmaları tamamlandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum depremden etkilenen Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Osmaniye ve Kilis'te hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.
Depremden etkilenen 5 ilde hasar tespit çalışmaları tamamlandı

Depremden etkilenen 5 ilde hasar tespit çalışmaları tamamlandı - Pazarcık ve Elbistan merkez üslü 2 büyük depremden etkilenen 11 ilde hasar tespit çalışmaları tüm hızı ile devam ederken Bakan Kurum bölgedeki son durumu aktardı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamasında depremin etkilediği ve OHAL ilan edilen Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Osmaniye ve Kilis'te hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. Malatya, Elazığ, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Hatay'da ise enkaz kaldırma ile hasar tespit çalışmaları ise sürüyor. 

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE KAÇ BİNA YIKILDI?

Bakan Kurum yapmış olduğu açıklamasında "Malatya'da konteyner kent uygulamamız devam ediyor. İnşallah sıcak sularımız akacak bu kentimizde. Bir yandan hasar tespit çalışmalarımızı da yönetiyoruz. Bilhassa Battalgazi, Yeşilyurt, Akçadağ ve Doğanşehir'de hasar tespit çalışmaları çerçevesinde orta hasarlı, az hasarlı ve hasarlı binalara ekiplerimiz bir kez daha bakmaya başladı.

Depremden etkilenen illerimizde 5 milyon 117 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 712 bin binada inceleme yaptık. İçerisinde 651 bin 416 bağımsız bölüm olan 232 bin 632 binanın da yıkık, acil yıkılacak veya ağır hasarlı olduğunun tespitini yaptık" diyerek deprem bölgesinden son durumu aktardı. Bölgede çalışmaların tüm hızı ile devam ettiği belirtilirken hasarlı binaların yıkımı da sürüyor. Öncelik geçici barınma alanlarına verilirken kalıcı konutların inşaatları da sürüyor.