Devletten evini yaptıracaklara karşılıksız 100 bin TL destek! Başvurular başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yayımlanan son duyuru ile birlikte bakanlık tarafından evini tadilat yaptırmak isteyen kişiler için 100 bin TL destek verileceği öğrenildi.
Devletten evini yaptıracaklara karşılıksız 100 bin TL destek! Başvurular başladı

Devletten para yardımı yapmak isteyen kişiler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre evini onarmak isteyen kişilere 100 bin TL destek verileceği ifade edildi. Farklı tutarlarda yapılacak olan bu destek ödemeleri hakkında merak edilenlerin artmasının ardından bakanlık üzerinden 70 bin TL'den 500 bin TL'ye kadar değişen tutarlarda ödemelerin yapılabileceği ifade edilmiş oldu. Bu yardımlardan kimlerin, nasıl faydalanabileceği hakkında gerekli olan tüm detaylar ise resmi internet adresinden duyuruldu.

TADİLAT DESTEĞİ İÇİN AİLE BAKANLIĞI DUYURUYU YAYIMLADI!

Vatandaşlar için yapılacak olan tadilat desteği aile bakanlığının resmi internet hesabı üzerinden şu şekilde duyuruldu;

Yardım Türü = BARINMA - GIDA

Yardım Programı = Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı

Kapsamı = 3294 sayılı Kanun kapsamında sosyoekonomik olarak dezavantajlı durumda olan muhtaç kişi ve hanelerin en temel ve zaruri ihtiyaçlarından biri olan barınma ihtiyaçlarının giderilmesine ve yaşam kalitelerinin yükseltilmesine yönelik yürütülen yardımlardır.

Başvuran = 18 yaş üstü aile bireyi

Kimler Faydalanır = 3294 sayılı Kanun kapsamında muhtaçlık sınırının altında olan ve sağlıklı barınma şartlarına haiz konutu bulunmayan, en az son bir yıldır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının sorumlu olduğu yerleşim yerinde fiilen yaşayan, nafaka yükümlülüğüne haiz akrabası bulunmayan kişiler faydalanabilmektedir.

Evrak = Kimlik Belgesi

Ödeme Dönemi = Basit ve orta düzey ev onarımlarında doğrudan aktarım yapılmakta ve kaynağın 6 ay içerisinde harcamasının yapılması gerekmektedir. Kapsamlı ev onarımında ve ev yapımlarında ise kaynak tahsisi sonrası harcama belgeleri karşılığında 1 yıl içerisinde kaynak aktarımı gerçekleştirilmektedir.

Tutar = İhtiyaca göre ve yardım için belirlenmiş kriterlere haiz olmak kaydıyla;
• Basit ev onarımlarında 35.000 TL'ye kadar
• Orta düzey ev onarımlarında 70.000 TL'ye kadar
• Kapsamlı ev onarımlarında 100.000 TL'ye kadar
• Prefabrik ev yapımlarında 300.000 TL'ye kadar
• Betonarme ev yapımları/ev alımlarında 500.000 TL'ye kadar destek verilmektedir.

Bakanlık tarafından verilen destek ödemlerine başvuru yapmak için kişilerin Aile Bakanlığı'nın resmi internet adresi üzerinden ve e-Devlet'ten başvuru işlemlerini tamamlayabilecekleri ifade edildi.