Döviz konut fiyatlarını da vurdu! Yüzde 20 artış bekleniyor

Son dönemde hızlı bir şekilde yükselen dövizin ardından uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre konut fiyatlarında da artışın görülebileceği öğrenildi.
Döviz konut fiyatlarını da vurdu! Yüzde 20 artış bekleniyor

Seçimlerin ardından ani bir yükselişe geçen dövizin ardından pek çok sektöre peş peşe zamlar gelmeye başladı. Araç fiyatlarından teknolojik ürünlere kadar gelen bu zamların etkilerinin hissedilmesinin ardından şimdi de konut fiyatlarında yaşanan artış gündeme geldi. Peş peşe gelen zamların ardından konut fiyatlarında da ani bir yükselişin beklendiği ifade edilirken bu zam oranının ortalama ne kadar olacağı konusunda merak edilenler de artmaya başladı.

KONUT FİYATLARINA YÜZDE 20 ZAM BEKLENTİSİ!

Döviz kurlarındaki artış sonrasında sektör tarafından gelen ilk yorumlardan biri de konut fiyatlarında yaşanabilecek olan artış hakkındaydı. Emlak sektörünün bu son yükselişten etkilenerek zam yaşanabileceğini ifade eden Türk Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Hakan Akdoğan, yüzde 20 seviyelerinde artış görülebileceğini ifade etti.

Yapılan açıklamalarında sektörün uzun bir süredir dolar kurunda 23 ila 24 lira seviyelerini sabitlediğine işaret etti. Fakat bu rakamın 27 ila 28 lira arasında olma ihtimalinde ise gayrimenkulde artışların başlayabileceği öğrenildi. Dolar kuru hakkında ekonomistler tarafından yapılan açıklamalara göre önümüzdeki süreçte de herhangi bir şekilde geri çekilme beklenmezken bu zamlara da bir bakıma kesin gözü ile bakıldı.