Dünyanın en pahalı konutları açıklandı! Türkiye 56 ülke içinde birinci geldi

İngiltere merkezli Emlak Danışmanlığı firması tarafından yapılan son araştırmalar sonucunda dünya genelinde konut fiyatlarının son durumu belli oldu.
Dünyanın en pahalı konutları açıklandı! Türkiye 56 ülke içinde birinci geldi

Dünyada konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği ülkeler açıklandı! Yapılan açıklamalara göre İngiltere merkezli danışmanlık şirketi tarafından bir çalışma yapıldı. Yapılan çalışma sonucunda ise 56 ülkede birden yapılan incelemelerde konut fiyatlarının en çok artış yaşandığı ülkenin Türkiye olduğuna şahit olundu. Türkiye genelinde ise fiyatların il bazında sırası ile hangi illerde arttığı da öğrenildi.

YÜZDE 132,8'LİK ARTIŞ İLE TÜRKİYE İLK SIRADA YER ALDI!

Konut fiyatlarında son dönemde yaşanan büyük artışların ardından yapılan açıklamalara göre Türkiye toplamda 56 ülke içerisinde 1. sırada yer aldı. Geçtiğimiz seneye göre yüzde 132,8'lik bir artış sonucunda elde edilen bu bilgilerin Küresel Konut Fiyat Endeksi’ne göre 2023 yılının ilk çeyreği için belirlendiği ifade edildi.

Bununla birlikte Türkiye'de ise fiyatında en fazla artış görülen illerin ise Ankara, İzmir ve İstanbul olduğu tespit edildi. Bu sıralamalarda ise yine 2022 senesine göre bu sene sırası ile Ankara ilinde yüzde 135,3 oranında artış, İzmir ilinde yüzde 133 artış ve İstanbul ilinde yüzde 127,3 oranında artışa rastlanıldığı öğrenilmiş oldu.

DÜNYADA KONUT SATIŞLARINDA SON DURUM BELLİ OLDU!

Türkiye'nin yanı sıra yapılan bu araştırmaların sonucunda dünyadaki son durum da merak konusu olmuştu. Elde edilen bilgilere göre Türkiye'yi yüzde 18,8'lik artış ile Kuzey Makedonya, üçüncü sırada ise yüzde 16,6 oranında artış ile Hırvatistan son olarak yüzde 15,3 oranındaki artış ile de Litvanya'nın yer aldığı öğrenilmiş oldu.

Diğer ülkelere bakıldığı zaman ise Japonya'daki artış yüzde 6,8 oranında, ABD'deki artış yüzde 0,7 oranında, Bulgaristan'daki artış yüzde 9,5 oranında, Fransa'daki artış yüzde 2,7 oranında ve Yunanistan'daki artış ile yüzde 14,5 olarak belirlendiği öğrenildi.