E-haciz nedir, elektronik haciz sorgulama nasıl yapılır?

Vatandaşlar tarafından son dönemde en çok aratılan e-haciz hakkında merak edilen detaylar açıklandı.
E-haciz nedir, elektronik haciz sorgulama nasıl yapılır?

Son dönemde sık sık gündeme gelen konular arasında yer alan e-haciz hakkında merak edilenler artmaya başladı. Haciz kavramının elektronik ortamda nasıl işlediği ve ne anlama geldiği hakkında vatandaşlar tarafından araştırıldı. Konu ile ilgili ise sürecin ilerleyişi hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

E-HACİZ NEDİR?

Bir diğer adı ile elektronik haciz olan e-haciz yalnızca devlete olan borçlardan dolayı karşımıza çıkmaktadır. Vergi borçlarından dolayı hacizlik olunması durumunda devlet tarafından verilen yetki ile banka hesaplarına haciz uygulanmaktadır. Borç tutarı kadar konulan haciz hakkında merak edilenler arasında banka tarafından hangi hesaplara nasıl haciz uygulandığı oldu.

ELEKTRONİK HACİZ NASIL YAPILIR?

Devlete vergi borcundan dolayı hacizlik olan vatandaşın banka hesaplarına el konulmaktadır. Kişilerin varsa aldıkları maaşı ya da banka hesaplarına haciz işlemi yapılmaktadır. Bu da eğer varsa kişilerin para, altın, fon ve hisse senedi gibi hesaplarına da el konulması anlamına gelmektedir. Devlete olan borçlardan dolayı uygulanan e-haciz işlemlerinin genellikle trafik cezası borçları, kira gelir vergisi borçları ve motorlu taşıt vergisi borçları için uygulandığı öğrenildi.

Kişilerin e-haciz işlemlerini takip edebilmesi ya da sorgulayabilmesi için e-devlet üzerinden kolay bir şekilde sorgulama yapılabileceği ifade edildi.