Ekrem İmamoğlu veto etti! Kanal İstanbul iptal mi edildi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesi için yeni açıklamalarda bulundu.
Ekrem İmamoğlu veto etti! Kanal İstanbul iptal mi edildi?

Ekrem İmamoğlu veto etti! Kanal İstanbul iptal mi edildi? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en büyük hayalim diyerek duyurduğu ve Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olarak gösterilen Kanal İstanbul projesinde son açıklama İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yapıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “İSKİ İçme Suyu ve Kanalizasyon Master Planı” programında yaptığı konuşmasında İstanbul’da içme suyu, atık su ve yağmur suyu hizmetlerinin 2053 yılına kadar sürdürülebilir bir şekilde yürütülmesini sağlayacak kısa, orta ve uzun dönem politikalarının yeri olmadığını söyledi. Başkan böylelikle bir kere daha Kanal İstanbul projesine kapıları kapattı.

EKREM İMAMOĞLU KANAL İSTANBUL PROJESİNE KAPILARINI KAPATTI!

Toplantıda yapmış olduğu konuşmasında bir kere daha Kanal İstanbul projesini eleştiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "Bugün, 16 milyon resmi nüfusu arkadaşlarım oraya yazdılar. 16 milyon resmi nüfusun içinde İstanbul'da bulunan mülteciler, sığınmacılar ve bir kısım izni olan yabancı konuklarımız yok. Bunları da katarsak, bugün İstanbul'un aktif nüfusu 18 milyonu aşmıştır.

Bu master planlara ben bunu öneriyorum, İstanbul’un etkin nüfusunu buraya minimum 18,5 milyon yazabiliriz. Çünkü bir milyonu aşkın üniversite öğrencisi var. Bunun en az yüzde 50-60’ı yılın 9 ayını bu şehirde yaşayan öğrenci nüfusu. On dokuz milyona yakın bir nüfustan bahsediyoruz. Bizim projeksiyonumuz, 21 milyonu aşan bir nüfusa göre 2053 yılın planlamak. Bunun içinde ne var? İstanbul'un şu anki mevcut gelişimi var.

Ama bunun içinde Kanal İstanbul belası yok, Kanal İstanbul diye bir kavram yok. Olamaz çünkü. Mesela az önce bahsettiğim Avrupa yakasındaki temel su ihtiyacının ne kadar yüksek olduğu oranından bakışla, Sazlıdere yok edilemez. Kanal İstanbul, Sazlıdere Barajı'nı yok eden bir kavram." diyerek bir kere daha projenin içme suyu kaynaklarına zarar vereceği iddiasını yeniledi.