Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul İhalesi Tepkisi!

Ekrem İmamoğlu koronavirüs salgını kapsamında yapmış olduğu açıklamalarında Kanal istanbul konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu.
Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul İhalesi Tepkisi!

Ekrem İmamoğlu koronavirüs salgını kapsamında yapmış olduğu açıklamalarında Kanal istanbul konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Kanal İstanbul projesinde ilk köprü ihalesinin bu süreçte yapılmasını eleştiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bu olanların adını koyamıyorum dedi. İmamoğlu'nın Kanal İstanbul açıklamaları.

Kanal İstanbul Projesi kapsamında dabaşı ve Dursunköy köprülerini taşıma ihalesi gerçekleştirilmişti.



İhale için 5 firma teklifte bulundu ancak Artukulu Mimarlık tarafından sunulan teklif eksik evrak nedeniyle geçersiz sayıldı. Bu kapsamda diğer 4 firma ise ihale için tekliflerini sundu. İhaleye Mukarnas Mimarlık 500 bin TL, Hasan Fehmi Şahin 550 bin TL, Safir Jeoteknik 507 bin TL, Altıparmak Mimarlık da 408 bin TL teklif sundu. En uygunu teklifi veren Altıparmak Mimarlık olurken bundan sonraki sürecin incelemelerin tamamlanmasının ardından başlayacağı ifade edildi.



KANAL İSTANBUL İHALESİNE EKREM İMAMOĞLU'NDAN TEPKİ



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul Projesi için gerçekleştirilen bu ihaleye tepki gösterdi.



Coronavirüs salgını kapsamında İstanbul adına açıklamalarda bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kent genelinde alınacak önlere dair kamuoyunu aydınlattı. Bundan sondaki süreçlerde sokağa çıkma konusunda kısıtlama gibi seçenekler başta olmak üzere çok sayıda alanda farklı önlemlerin alınabileceğini ifade eden Ekrem İmamoğlu, konuşmasının bir bölümünde Kanal İstanbul konusuna değindi.



Gün içerisinde gerçekleştirilen ihale işlemlerini eleştiren İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu ihale ve yol ihaleleri için 8 milyon TL kaynak ayrıldığını duyurdu. Yaşanılan sürece ve olabilecek tehlikelere vurgu yapan Ekrem İmamoğlu şu açıklamalarda bulundu.



"Kaynaklarımızı hala Kanal İstanbul gibi, bize göre ucube projelere harcamak yerine, halkımız için neden harcamıyoruz? Allah aşkına, bugün bir köprü yıkıp, yapmak mı iş; yoksa, evde gelecek kaygısına düşmüş milyonlarca insana destek olmak mı? ‘Corona Krizi'nden, Kanal İstanbul çıkarmaya çalışmanın adını, vallahi ben koyamıyorum, lütfen siz koyun."



Emlak365.com