Emlak Müşavirleri Derneği'nden müteahhit tepkisi!

İran Emlak Müşavirleri Derneği tarafından yapılan son açıklama ile birlikte önemli müteahhitlerin Türkiye'ye gelmesine tepki gösterildi.
Emlak Müşavirleri Derneği'nden müteahhit tepkisi!

Türkiye'de 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından hükümet tarafından başlatılan politika sonucunda önemli bir konut yapım sürecine girilmişti. Bu süreç içerisinde ise hem yurt içinden hem de yurt dışından çalışmak, projelere katılmak üzere pek çok kişi geldi. Kısa süre içerisinde deprem bölgesi ilan edilen 11 ili yeniden ayağa kaldırmak için çalışmalar başlatıldı.

Durum bu şekilde iken konuya ilişkin İran Emlak Müşavirleri Derneği kendi müteahhitlerinin Türkiye ve Gürcistan'a göç etmesinden yakındı. “Yabancı ülkelerin emlak piyasasını ne kadar canlandırırsak, aynı miktarda Dolar ülkemizi terk edecektir ve bu gelecekte ülkemiz için çok tehlikelidir” ifadeleri ile kendi ülkeleri için durumun bu anlamda kötü olabileceğine değindi.

TÜRKİYE'DE İNŞAAT SEKTÖRÜ CANLANDI!

Dernek Başkan Yardımcısı Davud Beiginejad verdiği röportajda kendi çalışanlarının yurt dışına gitmesinin bir sonucu olarak ekonomik durumun, yüksek enflasyon, zayıf para birimi ve yatırım fırsatlarının eksikliği nedeniyle bir süredir kötüye gittiğine dikkat çekilerek ülkedeki müteahhitlerin yurtdışında projeler yapmaya odaklandıklarına, bu nedenle geçimlerini inşaat sektöründen sağlayan Konut geliştiricilerin zor durumda kaldıklarını ifade etti. Fakat inşaat bazında Türkiye'ye bakıldığında ise “Buna karşın, Türkiye’deki resmi rakamlar inşaat sektörünün canlandığını ve yabancı vatandaşlara konut satışının arttığını gösteriyor. Türkiye’de bu yıl şubat ayında meydana gelen depreme rağmen, ilk beş ayda yüzde 14’ü İranlı olmak üzere yabancı ülke vatandaşlarına 16 bin 779 konut satıldı” ifadeleri ile durum hakkında değerlendirmelerini yaptı.