Emlakçılar isyanda! Artık satılık ya da kiralık ev yerine bu soru soruluyor

Son dönemde Bursa'da emlakçılar tarafından gündeme getirilen konu kendilerinin kiralık ev ya satılık ev yerine benzer sorulara yanıt aranmak için iletişime geçilmesi oldu. Artık herkes bu soruyu soruyor!
Emlakçılar isyanda! Artık satılık ya da kiralık ev yerine bu soru soruluyor

Özellikle son bir senedir ev sahipleri ve kiracılar arasında artan fiyatlar nedeniyle sorunların artmasının ardından bu durum emlakçılara da yansıdı. Bursa'da emlakçılar tarafından son zamanlarda gündeme getirilen konular arasında kişilerin kendilerini arayarak ev sormak yerine ’Kiracımı nasıl çıkartırım?’ gibi sorular yöneltildiği öğrenildi.

Bu durum ile ilgili kendilerinin sık sık arandığından bahseden emlakçılar durumu 1 Eylül itibariyle yürürlüğe giren Arabuluculuk hizmetine yönlendirdikleri ifade edildi.

EMLAKÇILAR ARTIK BU NEDENLE ARANMAYA BAŞLADI!

Konu ile ilgili Bursa'da emlakçılık ile uğraşan Tugay Durak, “Son 2 yıldır telefonlarımız sık sık çalmakta. Arayanların çoğu ise ev sahibi-kiracı çekişmesinden kaynaklanıyor. Biz iki tarafın da haklı olduğu konular olduğunu düşünüyoruz. Biz bu konuda çözüm noktası değiliz. Biz arayanları 1 Eylül’den itibaren mahkemelerde yürürlüğe giren arabuluculuk sitemine yönlendiriyoruz. Bu sistemi getirdikleri için yetkililere teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Durum hakkında değerlendirme yapmak üzere Emlak Uzmanı Muharrem Ulutaş ise, “Bizim en çok telefon aldığımız konu kiracı-ev sahibi anlaşmazlığı. Ev sahipleri ücretleri düşük bulduğu için kiracıları evden çıkartmaya çalışıyor. Kiracılar ise kiralık ev bulamadıkları için kalma mücadelesi veriyor. Biz de bu konuda arayanlara yardımcı olmaya çalışıp, onları 1 Eylül’de yürürlüğe giren arabuluculuk hizmetlerine yönlendiriyoruz” ifadelerine yer vererek sürecin nasıl işlediğinden bahsetti.

Arabuluculuk hizmetinin yürürlüğe girmesi ile birlikte sürecin artık daha da farklı şekilde ve daha kolay bir şekilde çözüme ulaştığı öğrenildi.