Emlakta Tellaliye sözleşmesi nedir?

Emlak sektöründe sık sık karşımıza çıkan tellaliye sözleşmesi hakkında merak edilenlerin artmasının ardından konu hakkında açıklama geldi.
Emlakta Tellaliye sözleşmesi nedir?

Diğer bir anlamıyla aracılık sözleşmesi olarak da bilinen tellaliye sözleşmesi emlak hukukuna ait terim olarak bilinmektedir. Sözleşme hakkında merak edilenlerin artmasının ardından yapılan sözleşmeler hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Genel anlamda bakıldığında taşınmaz malların satışlarında karşılaştığımız bir terim olan tellaliye sözleşmesi, taraflar, aracılık yapanlar ve kuruluşlar arasında imzalanmaktadır.

GAYRİMENKUL TELLALİYE SÖZLEŞMESİ

Terimin tanımına bakıldığı zaman taraflar arasında aracılık yapacak iş sahibi ile yapılan anlaşmaya gayrimenkul tellaliye sözleşmesi dendiği öğrenildi. Bu bakımdan sözleşmenin incelenmesinin de 3 ana başlıktan meydana geldiği öğrenildi. Sözleşmenin genel hatlarına bakıldığı zaman ise sözleşmede tarafların kimlikleri, tarafların imzası, sözleşmenin konusu, aracılık hizmetinin süresi ve sınırları, çalışma koşulları, hizmet bedelinin miktarı, ödenme koşulları ve zamanı, hizmetin ifası için gereken masraflar, masrafların kim tarafından ne zaman ve ne miktarda ödeneceği hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı ifade edildi.