En çok konut aranan il ve ilçeler belli oldu!

Konut satışlarının düştüğü bu dönemde vatandaşlar tarafından en fazla talebin olduğu ile ve ilçeler tek tek açıklandı.
En çok konut aranan il ve ilçeler belli oldu!

Konut fiyatlarında yaşanan artışların ardından vatandaşlar artık ev almakta oldukça zorlanmaya başladı. Durum bu şekilde iken geçtiğimiz Eylül ayı için raporlar da tek tek açıklanmaya başladı. Açıklanan raporlara göre Eylül ayında konut satışlarının da düştüğü öğrenildi. Düşen rakamlara ilişkin yapılan değerlendirmelerde artan fiyatların konut satışlarına etki ettiği, bu nedenden dolayı da satışlarda düşüşlerin görüldüğü ifade edildi.

EYLÜL AYINDA KONUT SATIŞLARI DÜŞTÜ!

Konuya ilişkin TÜİK tarafından yapılan elde edilen verilere göre; "Yapılan açıklamalara göre Eylül ayında satışı gerçekleştirilen konut satışının toplamda 102 bin 656 olduğu ifade edildi. Bu çerçevede bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,5 oranda azaldığı tespit edildi. İl bazında baktığımız zaman ise konut satışlarında İstanbul 15 bin 247 konut satışı ve %14,9 ile en yüksek paya sahip oldu."

Bununla birlikte bugün yayımlanan son verilere göre konut alımlarında en fazla tercih edilen iller de belli oldu.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN İL VE İLÇELER AÇIKLANDI!

Emlakjet tarafından yayımlanan açıklamalara göre Eylül ayında satış bazında en çok tercih edilen il ve ilçeler belli oldu. En çok satış yapılan iller arasında birinci sırada İstanbul yer aldı. İstanbul ilinde ise en çok tercih edilen ilçe Beylikdüzü olarak belirlendi. İkinci sırada ise İzmir'in Buca ilçesi, üçüncü sırada ise Ankara'nın Çankaya ilçesi yer aldı.

Dünya'nın haberine göre; Ağustos ayına göre satılık fiyatlarında yüzde 4 artış görülürken, kiralıklarda ise yüzde 4'lük düşüş oldu. Emlakjet üzerinden yapılan arama bazında ise eylülde satılık konut lehine oldu ve aramaların yüzde 51'i satılık, yüzde 49'u ise kiralık konut için gerçekleştiği ifade edildi.

Haber Editörü