En Uygun Konut Kredisi Faiz Oranı İle Kira Mı, Ev Almak Mı Daha Mantıklı Hesaplama!

Bankaların kredi faiz oranları büyük bir hızla düşerken vatandaş ev almak mantıklı mı sorusunun yanıtını arıyor.
En Uygun Konut Kredisi Faiz Oranı İle Kira Mı, Ev Almak Mı Daha Mantıklı Hesaplama!

Bankaların kredi faiz oranları büyük bir hızla düşerken vatandaş ev almak mantıklı mı sorusunun yanıtını arıyor. İşte en uygun konut kredisi faiz oranı ile ev almak mı, kira kalmak mı daha mantıklı sorusunun yanıtı! Krediyle ev alanlar kazanacak mı, ev almak mantıklı mı, kira mı ev almak mı hesaplama!

Bankaların kredi faizleri düşmeye başlarken "krediyle ev almak istiyorum" diyen kişilerin sayıları büyük bir hızla artıyor.



Ev Almak İçin En Uygun Zaman!



Konut fiyatları için büyük zam beklentisi bulunurken konuta talebin her geçen gün arttığı bir dönemde kademeli olarak ev fiyatlarının yükseleceği belirtiliyor.



Bu nedenle ev sahibi olmak isteyen kişilerin mutlaka kendileri için uygun bir ev belirlemeleri durumunda alıma geçmeleri öneriliyor.



Ev sahibi olmak şu anda düşen faiz oranları ile daha mantıklı bulunurken emlakçılar da vatandaşa ev fiyatlarına daha fazla zam gelmeden alıma geçmeleri yönünde tavsiyede bulunuyor.



Kira Mı Ev Almak Mı Hesaplama!



Sizler için emlak365.com olarak sorunuzun yanıtını araştırdık.



Örnek hesaplama olarak 200 bin liralık evin maliyetini temel aldık.



50 bin lira peşinat veren ve 120 ay vadeli 150 bin lira konut kredisi çeken kişinin 10 sene sonundaki durumu şu şekilde olacak;



150 bin lira konut kredisi 0.99 faiz oranı ile 10 sene sonundaki toplam kredi maliyeti;



Aylık 2.141,67 X 120 Ay= 257 Bin TL



Peşin verilen 50 Bin TL + 257 Bin TL = 307 Bin TL



Aynı Kişinin Satın Aldığı Konutun 10 Yıl Sonraki Tahmini Değeri: 660 Bin TL (Hesaplama için Son 10 senelik konut fiyat endeksi temel alınmış olup söz konusu endeks değeri yüzde 230 'dur)



750 TL aylık kira bedeli ödendiği varsayılır ve yıllık kira artış oranı yüzde 10 olarak temel alınırsa 10 sene sonunda ödenecek olan toplam kira tutarı 157 Bin TL olarak hesaplanmaktadır.



Yani kiracıların satın aldıkları evleri hiç değer kazanmasa bile ödedikleri yıllık kira bedeli ile bankaya ödeyecekleri kredi faizi aynı rakama denk gelmektedir ki bu da şu anda konut kredisi çekerek ev almanın mantıklı olduğunu göstermektedir.



Bankaların kredi haberleri, inşaat ve emlak sektöründeki gelişmeler ve ucuz TOKİ projelerini takip etmek isterseniz;



İnstagram Hesabımız için TIKLAYIN



Android uygulamamız için TIKLAYINIZ



İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ



EMLAK365.COM ÖZEL HABERİDİR, AKTİF LİNK BAĞLANTISI VERİLMEDEN HABERİN BİR BÖLÜMÜ YA DA TAMAMI KOPYALANAMAZ / ALINTILANAMAZ...



Emlak365.com