Ev almak isteyenler sıkı dursun! Direkt tarih verildi! Ev piyasası o dönemde şak diye düşecek

Ülkemizde artış gösteren enflasyon ve kredi faizlerinin hızlı bir şekilde artması, ev alamayanları zor bir duruma soktu. Ev almak isteyenlere güzel haber Hatice Kolçak verdi. İşte detaylar
Ev almak isteyenler sıkı dursun! Direkt tarih verildi! Ev piyasası o dönemde şak diye düşecek

Konut almak isteyenlere güzel haber geldi. Bu sefer top ayağınıza kadar geldi. Ev almak isteyenler için güzel haberi Hatice Kolçak verdi. Kolçak, yaptığı açıklamasında ev piyasasının düşeceği tarihi resmen duyurdu.

Binlerce kişi ev alma hayali kuruyor. Ancak ekonomik zorluklar neticesinde ev almak artık çoğu kişi için hayal olmaktan öteye gidemiyor. Son olarak Merkez Bankası’nın faizleri 500 baz puan artırması ile birlikte faizler yüzde 30 seviyesine çıktı. Bu durumda da konut kredisi başta olmak üzere pek çok kredi kaleminde faiz oranları arttı. Ancak yaşanan tüm bu gelişmelere rağmen Hatice Kolçak ev almak isteyenlere güzel haberi verdi.

“O DÖNEM FİYATLARDA BİR DÜŞÜŞ OLDU”

Kolçak, yaptığı açıklamasında tüm bu süreci, 2019 yılına benzetti. MB’nin açıkladığı konut fiyatı endeksi enflasyonun altında yüzde 7 olarak gerçekleşti. Durumu değerlendiren Kolçak, yaptığı açıklamasında şunları belirterek, konuyu özetledi:

“Dolar hızlı yükseldi, faizler arkasından yükseldi. İnsanlar evini barkını satıp dolar aldılar ya da faize geçtiler o dönem. Bu arada bunu doğru bulmadığımı da defalarca söyledim. Yapacağınız en büyük hata olur. Bir daha o evi yakalayamayabilirsiniz. Şimdi o dönem fiyatlarda bir düşüş oldu. Herkes elindeki her şeyi satmaya çalıştı. Bu dönem de biraz ona benziyor”

ev-almak-isteyenler-hemen-bakin-halkbank-130-metrekare-apartman-dairesini-50-bin-tlye-satisa-cikardi-1.jpg

FİYATLAR MECBUREN İNECEK

Kolçak’ın açıklamasının devamında göre insanlar enflasyondan kaçmak için faize neden oluyor. Bu durumda da piyasa kızışarak, konut fiyatlarının daha da artmasına neden oluyor. Kolçak, bu durumda bir düzeltme yapılacağını ifade ederek, konut fiyatlarının ortalama olarak önümüzdeki yıl inmek zorunda kalacağını söyledi.

Emlak365.com’daki bu haber bir yatırım tavsiyesi değildir. Uzman isimlerin yaptığı açıklamalar baz alınarak kaleme alınmıştır.