Ev kiralayacaklar dikkat! Stok tükendi dolandırıcılık uyarısı geldi!

Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat tarafından bugün yapılan son açıklama ile birlikte Mersin ilinde stokların tükenmesi sonucunda ev kiralayacak olan vatandaşlar için dolandırıcılık uyarıları yapıldı.
Ev kiralayacaklar dikkat! Stok tükendi dolandırıcılık uyarısı geldi!

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından o bölgede yaşayan depremzede vatandaşlar çevre illere taşınmaya başlamıştı. Toplamda 11 ilde yaşanan bu felaketin ardından şehirlerin yeniden ayağa kaldırılma sürecine kadar vatandaşlar çevre illerde hayatlarına devam etmeye başladı. Yoğun göç alan illerden biri olan Mersin'de de depremzede vatandaşların gelmesi ile birlikte konut stoklarının tükenmeye başladığına şahit olundu.

Konutlar için yaşanmaya başlanan bu stok tükenmesinin ardından konu ile ilgili Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat tarafından da açıklamalar yapılmaya başlandı. Hem konut sıkıntısının yaşandığı hem de olan konutlar için de 20 bin TL'ye kadar kira talebinde bulunulduğu ifade edilirken konuya ilişkin vatandaşlara uyarılar yapıldı.

ÖĞRENCİLERİN DE GELMESİ SONUCUNDA SORUN BÜYÜYECEK!

Gittikçe kalabalıklaşan Mersin'de okulların açılmasının ardından konut sorununun daha da artacağını açıklayan Canpolat, "Mersin, çok yoğun depremzede göçü aldı. 1 milyona yakın depremzede geldi. Ondan önce hem Akkuyu Nükleer Santrali, hem de Rusya-Ukrayna savaşından kaynaklı o bölgeden yoğun göç geldi. Bu göçlerle birlikte deyim yerindeyse nüfusumuz ikiye katlandı. Hal böyle olunca konut stokumuz eridi. Şu an Mersin'de kiralık daire bulmak, boş daire bulmak çok zor. 2 Ekim'de üniversitelerin açılmasıyla birlikte il dışından gelen öğrencilerle birlikte sorun daha da büyüyecek" dedi ve "Odamıza gelen en fazla şikayet, fiyatlar. Göçle beraber kiralık fiyatları ciddi anlamda etkilendi. Deniz kenarında, yazlık bölgelerde 20 bin TL'nin altında kiralık daire bulmak zor. Yine kent merkezinde de 1+1 daireler 10 bin TL'den kiraya verilirken 2+1, 3+1 evler ise 20 bin TL'ye kiraya veriliyor" ifadeleri ile kira fiyatlarındaki son durumu da açıkladı.

DOLANDIRICILARA KARŞI DİKKAT!

Sorunların büyümesi sonucunda dolandırıcılık vakalarının da arttığını ifade eden Canpolat, "Sosyal medyada yarı fiyatından sahte kiralık ilanları veriliyor. Bu ilanlar karşısında da ibanlarına para istiyorlar. Bu yöntemle vatandaşlarımız dolandırılıyor. Vatandaşlarımıza şunu ısrarla söylüyorum, internet portallarındaki, sosyal medyadaki kiralık ev ilanlarına üyelerimiz, meslektaşlarımız olmadığı takdirde ya da ofislerine gidip birebir görüşmedikleri, yüz yüze gelmeden, ev sahipleri ile tanışmadıkları sürece kesinlikle para yatırmasınlar. Kapora vermesinler. Çünkü dolandırıcıların kullandığı yöntem, insanların zor durumlarından faydalanarak cazip fiyatlarla tuzaklarına düşürüyorlar. Sakın bu tuzağa düşmesinler. Şüphelendikleri ilanlarla ilgili hemen polis merkezlerine, savcılığa, odamıza, ticaret il müdürlüğüne müracaat edip şikayette bulunsunlar." diyerek kişilerin görmedikleri evi tutmamalarının büyük önem arz ettiğini açıkladı.