Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarına arabuluculuk sistemi! İşe yarayacak mı?

Ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan gerginliklere yeni çözüm olarak hayata geçirilen arabuluculuk sistemi işe yarayacak mı? Ev sahibi ve kiracı arasında yaşananlar için başka neler yapılmalı?
Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarına arabuluculuk sistemi! İşe yarayacak mı?

Türkiye’de enflasyon ile beraber artan konut fiyatları ve kira rakamları ev sahibi ile kiracı arasında uzun çaplı gerginliklere sebep oldu. Bu gerginliklerin ve anlaşmazlıkların çoğu adliye koridorlarına yansıyınca devletten ev sahibi ve kiracı arasında yaşanacak sıkıntılar için yeni bir çözüm sisteme geçirildi. Ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan bir sıkıntıda mahkemeye gidilmeden önce arabulucuya gidileceği ve problemlerin bu şekilde çözümleneceği eğer ki çözülmezse o takdirde mahkemeye başvurulacağı belirtildi. Peki bu sistem ne kadar işe yarayacak? Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan hukukçu Prof. Ahmet Erol neler dedi? İşte tüm detaylar…

EV SAHİBİ VE KİRACI ARASINA ARABULUCU!

Ev sahibi ve kiracı arasında yükselen fiyatlarla beraber anlaşmazlıklar ve gerginliklerde arttı. Ev sahibi ve kiracı arasında çıkan tartışmalar artık adliye koridorlarında, mahkeme salonlarında biter oldu. Hal böyle olunca devletten konuya ilişkin yeni bir sistem devreye alındı. Arabuluculuk sistemi. Ev sahibi ve kiracının tartışmalarında mahkemeden önce arabulucu sistemine başvurup sorunu bu yolla çözmesi bekleniyor.

Konu ile ilgili açıklamalar yapan Beykent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ahmet Erol açıklamalarında; “Kiracı zorunlu arabuluculuk toplantısına katılmazsa anlaşmazlık devam eder. Kiracıyı zorunlu arabuluculuk toplantısına katılmaya zorlayacak ek yaptırım içeren düzenlemelere ihtiyaç var” diyerek daha çok bir yaptırım ile bu sorunun çözüleceğine inandığını dile getirdi.

MAHKEMELERİN UZAMASINDAN KİRACI MEMNUN!

Beykent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ahmet Erol yaptığı açıklamalarda mahkemenin veya aradaki anlaşmazlığın hukuki yolunun uzamasından kiracının memnun olduğunu dile getirerek “Kiracı zorunlu arabuluculuk toplantısına katılmazsa anlaşmazlık devam eder” “Kiracı, ev sahibi ile anlaşabiliyor olsa bu kadar dava açılmazdı. Kiracılar, dava süreçlerinin uzamasından memnun ve bu maalesef kullanılıyor” ifadeleri ile arabuluculuk sisteminin uygulamasında yaptırım odaklı maddelerin olması gerektiğini yineledi.