Ev sahipleri dikkat! Bakanlık açıkladı bunu yapmayan kişilere ceza yolda

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan son açıklama ile birlikte ev sahiplerinin vergilendirmesi konusu hakkında yeni cezanın yakında olacağı öğrenildi.
Ev sahipleri dikkat! Bakanlık açıkladı bunu yapmayan kişilere ceza yolda

2023 senesinde en çok gündemde olan konular arasında yer alan ev sahibi ve kiracılar hakkında bugün Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yeni bir açıklama yapıldı. Gelen açıklamaya göre ev sahiplerini ilgilendiren yeni bir düzenlemenin yolda olduğunun sinyali verildi. Bu cezaların ise konut kiralarının beyan edilmesi konusunun pek çok ev sahibi tarafından aksatıldığının sinyallerinin alınmasından kaynaklı olduğu ifade edildi.

240 BİN EV SAHİBİ MERCEK ALTINDA!

Konu hakkında yapılan açıklamalarda “Son dönemlerde konut kiralamalarında beyan dışı bırakılan kazançları mercek altına aldık. Yaptığımız analiz çalışmalarında 240 bin ev sahibinin beyanname vermedikleri tespit edildi. Bu ev sahiplerine bilgilendirici ve yönlendirici SMS’ler gönderilmiştir.” şeklinde ifadeler ile ev sahiplerinin bu noktada mercek altına alındığı ve bu konu hakkında da bilgilendirildiği öğrenildi.

O EV SAHİPLERİNE CEZALAR YOLDA!

Bu durumda uyarıların yapılmış olmasına rağmen herhangi bir şekilde adım atmayan ev sahiplerine de cezaların verileceğinden bahseden Bakanlık, “Vergi dairesi çalışanlarımız ev sahipleri için sahaya çıkıp çalışmalar yapmaya başladılar. Konut olarak kiraya verilen taşınmazların tespiti için 3.720 adrese ziyarette bulunuldu. Bu adreslerde kiracıların ödedikleri kira bedeline dair bilgi alınıp kira kontratları isteniyor. Elde edilen veriler ile kira gelir kazançlarının beyan döneminde doğru beyan edilip edilmedikleri karşılaştırılacak. Doğru beyan vermeyen ve kazançlarının tamamını veya bir kısmını beyan dışı bırakan ev sahipleri hakkında cezai işlem uygulayacağız.” dedi.

Çalışmaların yakından ve titizlik ile yürütüldüğüne değinen Bakan Şimşek, “Günübirlik kiralanan konutlar ile alakalı olarak da son dönemlerde şikayetler arttı. Ekiplerimiz kısa bir süre içerisinde 5 bin farklı adreste denetim yapmıştır. Bu denetimlerde 555 kişinin ticari gelir elde ettiği ama bunu kayıtsız yaptığı tespit edilmiştir. Bunu yapanlara toplamda 7,2 Milyon TL tutarında ceza kesildi.” günübirlik konut kiralayan ve bunu kayıtsız yürütenler için çalışmaların yapıldığından bahsedildi.