Ev sahipleri dikkat başınız ağrıyabilir! Evden çıkmak istemeyen kiracı artık bu yolu deniyor

Kiracı ve ev sahipleri arasından bu nedenden dolayı artık sorun çıkıyor! Kiracıların denediği bu yöntem ev sahiplerinin başını ağrıtabilir.
Ev sahipleri dikkat başınız ağrıyabilir! Evden çıkmak istemeyen kiracı artık bu yolu deniyor

Konut ve kira fiyatlarının artmasının ardından son dönemde ev sahibi ve kiracılar arasında anlaşmazlıklar yaşanmaya başlamıştı. Bununla birlikte ev sahiplerine son dakika uyarı geldi! Evden çıkmak istemeyen kiracılar artık bu yolu deniyor.

KİRACILAR ARTIK BU YÖNTEMİ DENEMEYE BAŞLADI!

Ev sahipleri ve kiracılar tarafından yaşanan bu anlaşmazlık durumlarına bir yenisi daha eklendi. Artık ev kiralarken ev sahipleri tarafından kiracılara tahliye kağıdı imzalatılmaya başlandı. Bu kapsam dahilinde evlerini koruma altına alan ev sahipleri olası bir olumsuz durumda kiracıları evden davaya gerek kalmadan kolay bir şekilde çıkarmaları sağlanmaktaydı.

Bununla birlikte artık kiracılar tarafından ev sahiplerini zor duruma düşürecek yeni bir yola başvurdukları öğrenildi. Bu kapsamda kiracılar haksız dahi olsa evde daha çok kalabilmek amacı ile 'bu imza bana ait değil' diyerek itirazda bulundukları öğrenildi. Bu itiraz sonucunda açılan davaların da 2 sene kadar sürdüğü ev sahiplerinin de bu süreç nedeniyle maddi olarak kayıplar yaşadığı öğrenildi.

EV SAHİPLERİ İÇİN AÇIKLAMA GELDİ!

Hürriyet gazetesindeki habere göre, Avukat Hikmet Güngör önemli açıklamalarda bulundu. Konu ile ilgili Avukat tarafından yapılan açıklamalarda "Yaklaşık 2 yıldır ev sahipleri tahliye taahhüdü almadan evini kiraya vermiyor. Kiracı da bu şartı kabul ediyor ve imza atıyor. Tahliye tarihi geldiğinde ise kira piyasasında yaşanan sorunlar kiracıyı farklı yollara itiyor. Ev sahibi tahliye tarihinden itibaren bir ay içinde icra dairesine başvuruyor ve kiracıya bir tebligat yollanıyor. Bu noktada kiracı ya evi 15 günde boşaltacak ya da bir hafta içinde itiraz edecek. Son aylarda yaşanan ise şu; Kiracı evden çıksa aynı rakama bir ev bulamayacağını biliyor. Öyleyse zaman kazanayım diyor ve imzaya itiraz ediyor. Bu noktada ev sahibinin itiraz gerekçesini çürütmek için dava açması gerekiyor. Kira davalarının patladığı bu dönemde bu süreç 1.5-2 yıl sürebiliyor. Özetle kiracı için kârlı bir süreç yaşanırken, mülk sahibi ciddi mağduriyet yaşıyor." şeklinde ifadeler ile süreç hakkında bilgilendirme yapıldı.

Böylelikle ev sahipleri için bazı kiracılar tarafından yapılan bu hile durumlarına karşı dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.