Ev sahipleri dikkat! Bunu yaparsanız 3 sene evinizi kiraya veremeyeceksiniz

Ev sahibi ve kiracılar için yapılan son uyarı ile birlikte kiracısını evden çıkaran ev sahiplerine 3 sene sınırlama getirilebileceği ifade edildi.
Ev sahipleri dikkat! Bunu yaparsanız 3 sene evinizi kiraya veremeyeceksiniz

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı için uyarı geldi. Yapılan açıklamalara göre kiracısını evden çıkarmak isteyen ev sahipleri için bazı yaptırımların uygulanmaya başlayacağı öğrenildi. Bu kapsamda ev sahipleri için yapılan uyarılar çerçevesinde dikkat edilmesi gereken konulardan bahsedildi.

Son dönemde kira fiyatlarının ani bir şekilde yükselmeye başlamasının ardından ev sahipleri eski kiracılarını evden çıkararak yeni ve daha yüksek kira ile kiracı aramaya başladılar. Bu çerçevede devlet tarafından her ne kadar belli başlı sınırlar gelse de ev sahipleri eski kiracılarını evden çıkarmak için çeşitli yollar denemeye başladı. Devlet tarafından da kiracıların mağdur olmaması için çeşitli çalışmalar yapmaya başladı. Bu çerçevede yapılan çalışmalardan biri de ev sahiplerine sınır getirileceği yönünde oldu.

EV SAHİPLERİ İÇİN 3 SENE KİRA SINIRI GELİYOR!

Konu ile ilgili yapılan açıklamalara göre ev sahipleri kiracılarını evden çıkarmak için gerekli olan yasal nedenleri haricinde farklı bir nedenden dolayı talepte bulunursa bazı yaptırımlar ile karşılaşacakları öğrenildi. Eğer ev sahibinin kendinin ya da ailesinin eve ihtiyacı varsa, kiracının evden çıkması yasal olarak mümkün oluyor.

Bununla birlikte eğer ev sahibi kentsel dönüşüm ve detaylı bir tadilat gerekçesi ile de kiracısının evden çıkması için talepte bulunabileceği öğrenildi. Fakat bu noktada yasal olarak ev sahibinin bir sınır ile karşılaşacağı öğrenildi.

Bahsettiğimiz nedenlerden dolayı eğer ev sahibi kiracısını evden çıkarırsa yeniden kiralamak için 3 sene kadar beklemek zorunda olduğu öğrenildi. Yani bu gibi gerekçeleri bahane eden ev sahiplerinin bazı yaptırımlar ile karşı karşıya kalacağı ifade edildi. Eğer ev sahibinin bahsedilen nedenlerden dolayı kiracısını evden çıkardıktan sonra 3 sene dolmadan başka bir kiracıya evini verirse de eski kiracısına 1 senelik kira kadar tazminat ödemek zorunda kalabileceği ifade edildi.

Haber Editörü