Evi olup kiraya vermeyene vergi şoku! Yeni cezalar duyuruldu

Kira düzenlemesinin ardından evi olup kiraya vermeyen ev sahipleri için de vergi artırımına gidileceği ifade edildi.
Evi olup kiraya vermeyene vergi şoku! Yeni cezalar duyuruldu

Fahiş kiraların önüne geçilebilmesi için bakanlık tarafından yapılan düzenlemeler sonucunda kira artışına yüzde 25 sınırı getirilmişti. Temmuz itibariyle başlayan bu sınırın Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte bir sene kadar uzatıldığı ifade edildi. Bununla birlikte Yeni Şafak'ta yer alan habere göre ev sahipleri tarafından boş tutulan evlerin de artık takibinin yapılacağı öğrenildi.

BOŞ TUTULAN EVLERE VERGİ YÜKÜ!

Ev sahipleri ve kiracılar için getirilen yüzde 25 zam sınırına pek çok ev sahibi tarafından tepkiler dile getirilmişti. Yaşam koşullarına bakıldığı zaman pek çok ürüne ve sektöre peş peşe zamların gelmesi ev fiyatlarındaki zammı karşılamaması tepkileri peşinde getirdi. Bazı ev sahiplerinin tek gelir kaynağının kira olması nedeni ile geçim zorluğu yaşandığı bu nedenle de bu sınırın getirilmemesi gerektiği konusunda açıklamalara neden oldu.

Durum bu şekilde iken bu nedenlerden kaynaklı olarak da bazı ev sahipleri kira artışlarına getirilen zam sınırı nedeni ile evlerini kiraya vermemek istedi. Bakım gibi pek çok bahane ile konutları kiraya vermeden boş tutan ev sahipleri yeni bir krize neden oldu. Pek çok vatandaş kiralık ev bulamadıkları nedeni ile şikayetlerde bulundu. Bu şikayetlerin ardından ise boş tutulan konutlar için harekete geçildi.

TEKLİFİN MECLİS'E SUNULMASI BEKLENİYOR!

Yapılan açıklamalara göre AK Parti tarafından Türkiye'de boş tutulan evlerin takibi yapılarak haritasının çıkarılacağı iddia edildi. Yapılacak olan çalışmalar sonucunda mal sahipleri için yüksek vergiye tabii tutulacağı öğrenilirken bununla birlikte bu vergiden kaçmak isteyen ev sahiplerinin evlerini kiraya vermesi için bir önayak olmasının beklendiği ifade edildi.

Konuya ilişkin henüz net bir açıklama bulunmazken boş konutlar için çalışmaların bu yönde olmasının beklendiği öğrenildi.